Μηνύσεις στους υπεύθυνους της «Καρυπίδης Α.Ε.Ε.Ε.» δρομολογεί το υπ. Εργασίας

Μηνύσεις στους υπευθύνους της «Καρυπίδης ΑΕΕΕ» δρομολογεί το υπ. Εργασίας
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Στην «Καρυπίδης Α.Ε.Ε.Ε.» επιρρίπτει την αποκλειστική ευθύνη για το ναυάγιο των προσπαθειών διάσωσης της εταιρείας το υπουργείο Εργασίας, καταλογίζοντας στους υπευθύνους του ομίλου αναλγησία απέναντι στους εργαζομένους.

«Οι υπερεντατικές προσπάθειες διάσωσης της εταιρείας “ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.”, που έγιναν από την πλευρά του Υπουργείου Εργασίας όλη την τελευταία περίοδο, ναυάγησαν, με αποκλειστική ευθύνη της εταιρείας, που για μια ακόμα φορά έδειξε την αναλγησία της απέναντι στους εργαζομένους της, οι οποίοι παραμένουν στην ανέχεια, απλήρωτοι για τόσους μήνες» τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο. Και επισημαίνει, πως μετά από αυτή την εξέλιξη δρομολογεί άμεσα τα παρακάτω:

  • Την αποστολή μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα από την αρμόδια Επιθεώρηση Εργασιακών σχέσεων για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των υπευθύνων της εταιρείας «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε».
  • Την διερεύνηση από δημόσιες αρχές για το πώς βρίσκονται πόροι για την πληρωμή άλλων εργαζομένων του ομίλου τη στιγμή που οι εκπρόσωποι της εταιρείας δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν χρήματα στην «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» για πληρωμή έστω του δώρου στους απλήρωτους εργαζόμενους του S/M «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ».
  • Την υποβολή μήνυσης από τα όργανα του ΣΕΠΕ για μη πληρωμή του δώρου Χριστουγέννων προκειμένου να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία κατά των υπευθύνων εργοδοτών.
  • Την επίσπευση των διαδικασιών για την καταβολή του εκτάκτου βοηθήματος στις αρχές του 2017, για όσους έχουν το νόμιμο δικαίωμα.
  • Την άμεση επεξεργασία από τις υπηρεσίες του Υπουργείου ειδικού σχεδίου ενεργειών για την με κάθε τρόπο περαιτέρω ενίσχυση των απλήρωτων εργαζομένων της κοινωνικά ανάλγητης εταιρείας S/M «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ».
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Επιπλέον, το υπουργείο τονίζει: «Σε σχέση με τις απαιτήσεις της εταιρείας “ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.” το Υπουργείο δηλώνει ότι διαθέτει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά τους ψευδείς ισχυρισμούς της για το ύψος των χρεών άλλων εταιρειών προς αυτήν και ότι όλα αυτά θα κατατεθούν για έρευνα στις αρμόδιες αρχές.

Αυτά μαζί με το πρακτικό συμφιλίωσης, για να αποδειχτεί η πλήρης αλήθεια, την οποία για μια ακόμα φορά απεχθάνεται η εταιρεία «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.», κι επίσης ότι το Υπουργείο με τη στάση του αποδεικνύει ότι η εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα γίνει ανεκτή».

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress