Μια μη κερδοσκοπική οργάνωση κρίνει ποιες νέες ποικιλίες θα καλλιεργηθούν στις ΗΠΑ

Την εισαγωγή νέων ποικιλιών στην αμερικανική αγορά αποφασίζει μια ανεξάρτητη ομάδα κριτών. Πρόκειται για αγροτικούς μαρκετίστες, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της American Agriculturist. Στη συνέχεια, οι παραγωγοί προμηθεύονται τους σπόρους από ειδικούς καταλόγους που είναι διαθέσιμοι εδώ.
Πώς θα σας φαινόταν αν το τι θα βρείτε στο ράφι των σούπερ μάρκετ και στο τραπέζι σας οριζόταν από μια εξειδικευμένη ομάδα επαγγελματιών; Ο λόγος για την All-America Selections (AAS), η οποία επιλέγει τις νέες ποικιλίες λαχανικών που θα διατεθούν στη Βόρεια Αμερική. Πρόκειται για έναν ανεξάρτητο, μη κυβερνητικό οργανισμό που λειτουργεί εδώ και 85 έτη. Για το 2018, οι επιλογές της AAS έχουν ως εξής:
Red Ember:
Το φυτό παράγει πολλά λαμπερά κόκκινα φρούτα με παχύ τοίχωμα και στρογγυλεμένα άκρα. Πικάντικο, αλλά πιο νόστιμο από το παραδοσιακό καγιέν.
Sweet American Dream:
Δίχρωμο γλυκό καλαμπόκι με μεγάλους κόκκους. Μπορεί να καταναλωθεί νωπό, ψητό, στο φούρνο σε κονσέρβα ή κατεψυγμένο.
Asian Delight:
Κινεζικό λάχανο (Pak choi) με διπλάσιες αποδόσεις σε σχέση με άλλες ποικιλίες. Μικρά έως μεσαίου μεγέθους κεφάλια με ωραία και σκούρα πράσινα φύλλα.
Roulette:
Κόκκινη πιπεριά με γεύση εσπεριδοειδών, η οποία όμως δεν καίει. Ένα φυτό θα παράγει περίπου 10 καρπούς τη φορά, μέχρι 100 σε μια σεζόν – σε σχήμα βελανιδιάς.
Mexican Sunrise:
Ουγγρική πιπεριά, η οποία έχει καλύτερες αποδόσεις στα νοτιοανατολικά και νοτιοδυτικά των ΗΠΑ. Ποικιλία στα χρώματα, κωνικό σχήμα.
Chef’s Choice Red:
Ντομάτα τύπου beefsteak με σταθερή σάρκα, καλή ισορροπία οξύτητας, με γλυκύτητα. Φυτό ισχυρό με υψηλή παραγωγικότητα.
Red Racer:
Ντομάτα τύπου κοκτέιλ με αντιστάσεις στις κοινές ασθένειες. Ωριμάζει περίπου μία εβδομάδα νωρίτερα από παρόμοιες ποικιλίες. Οι καρποί έχουν ομοιόμορφο μέγεθος και είναι ελαφρώς μεγαλύτερες από τις ντομάτες cherry.
Valentine: Πολύ γλυκιά, βαθιά κόκκινη ντομάτα τύπου grape που παράγει καρπό περίπου 55 ημέρες από τη μεταφύτευση και μπορεί να παραμείνει αρκετά πάνω στο φυτό χωρίς να σπάσει ή να χάσει τη γεύση της.