Αυτό το άρθρο είναι 16 μηνών

«Μικρά Οινοποιεία, Μεγάλα Κρασιά 2023»: Ρεκόρ επισκεψιμότητας και πλατιά χαμόγελα στην έκθεση του ΣΜΟΕ

01/03/2023
2' διάβασμα
mikra-oinopoieia-megala-krasia-2023-rekor-episkepsimotitas-kai-platia-chamogela-stin-ekthesi-tou-smoe-286723

Mε μεγάλη επιτυχία, ρεκόρ επισκεψιμότητας, πλατιά χαμόγελα και αισιοδοξία για το μέλλον, ολοκληρώθηκε η 4η οινική έκθεση του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος με τίτλο «Μικρά Οινοποιεία, Μεγάλα Κρασιά 2023», που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 12 και Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Σε κλίμα ενότητας, με κέφι και δημιουργικότητα, 50 από τα 59 μικρά οινοποιεία-μέλη του συνδέσμου συγκεντρώθηκαν στο ευχάριστο περιβάλλον του Σεραφείου, ένα μοναδικό συγκρότημα Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας, για να παρουσιάσουν τα μεγάλα και σπουδαία τους κρασιά.

Υποδέχτηκαν όλοι μαζί το οινόφιλο κοινό, τους επαγγελματίες του χώρου, τους φίλους και τους υποστηρικτές τους, παρουσιάζοντας και προσφέροντας για δοκιμή τα μοναδικά προϊόντα που παράγουν δίνοντας έμφαση στην πρώτη ύλη, επενδύοντας χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, καταδεικνύοντας ότι η ταυτότητα ενός κρασιού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την περιοχή, τη γη και τον χαρακτήρα των ανθρώπων που ζουν κοντά της.

Την έκθεση επισκέφτηκαν σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος άκουσε προσεκτικά τα θέματα που απασχολούν τους οινοπαραγωγούς, καθώς και σπουδαίοι άνθρωποι του χώρου, διεθνώς αναγνωρισμένοι, όπως η Julia Harding MW, κορυφαία οινοκριτικός, που βρέθηκε στην Ελλάδα ειδικά για να δοκιμάσει και να αξιολογήσει τα κρασιά της έκθεσης.

Ενθουσιασμένοι έμειναν επίσης όσοι παρακολούθησαν το workshop με τη Γιοβάννα Λύκου (sommelier – wine&spirits instructor – drinks editor), που απογείωσε το απόλυτο γαστρονομικό τρίπτυχο «Κρασί, Τυρί και Ψωμί», συνδυάζοντας ελληνικές ποικιλίες κρασιού με νόστιμα ελληνικά τυριά από το Τυροκομείο Κωσταρέλου και διαφορετικά είδη «αληθινού» ψωμιού από το Betty’s Bakery, προϊόντα τα οποία μπορούσαν να απολαμβάνουν και εκτός σεμιναρίου όλοι οι επισκέπτες της έκθεσης καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου.

Η γιορτινή διάθεση απογειώθηκε λίγο πριν από το τέλος της ετήσιας έκθεσης με μια πολύ μεγάλη έκπληξη!

Μια κλήρωση ανάμεσα στα 50 συμμετέχοντα οινοποιεία ανέδειξε έναν τυχερό, συγκεκριμένα το Κτήμα Φλοριάν, που κέρδισε 5.000 φελλούς JGR κατηγορίας micro και ποιότητας πενταετίας mr3, τους οποίους θα παραλάβει απευθείας από την Πορτογαλία, μια ευγενική χορηγία της εταιρείας TC Group!

Εδώ https://drive.google.com/drive/folders/170JNa8o4GShOiQybhmh8iP-6BiDfzPXx?usp=sharing μπορείτε να ζήσετε την εμπειρία της έκθεσης μέσα από το φωτογραφικό άλμπουμ του φωτογράφου Νίκου Καρανικόλα http://www.nikoskaranikolas.com/.

Χορηγός Επικοινωνίας το Ypaithros.gr

ΓΡΑΦΕΙ: