Μυτιλήνη: Γιορτή κάστανου στην Αγιάσο

Οι Ιταλοί στρέφονται στο ελληνικό κάστανο

H 13η γιορτή του κάστανου πραγματοποιείται την Κυριακή 13 Νοέμβρη στην ορεινή Αγιάσο της Λέσβου από τη Δημοτική Κοινότητα Αγιάσου σε συνεργασία με το Αναγνωστήριο «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ» Αγιάσου, το Σύλλογο Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών Αγιάσου «Ο ΕΡΜΗΣ», τον Αγροτικό Σύλλογο Αγιάσου, τον Πολιτιστικό Καρναβαλικό Σύλλογος Αγιάσου «Ο ΣΑΤΥΡΟΣ», τους Προσκόπους της Λέσβου και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Μυτιλήνης.

Από τις το πρωί θα ανάψουν στις εισόδους και στα κεντρικά μέρη του χωριού οι φωτιές στις παραδοσιακές φουφούδες και στα καζάνια για το ψήσιμο και το βράσιμο των κάστανων, που θα προφέρονται στον κόσμο μαζί με ούζο και κρασί. Την ίδια ώρα, στην πλατεία της Αγοράς θα παίζουν τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου παραδοσιακούς σκοπούς.

Στις 12 το μεσημέρι, από την πλατεία Δημαρχείου θα ξεκινήσουν οι ομάδες περιπατητών που θα κάνουν πεζοπορικές διαδρομές στον καστανιώνα.

Το Λαογραφικό Μουσείο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου και το Δημοτικό καρναβαλικό Μουσείο θα είναι όλη μέρα ανοιχτά για τους επισκέπτες.