Κ.Μητσοτάκης: “Απαρχαιωμένο το θεσμικό πλαίσιο για τους ψαράδες” 

Κ.Μητσοτάκης:

Την ιχθυόσκαλα Κερατσινίου επισκέφθηκε λίγο πριν τα ξημερώματα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κι είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τα προβλήματα του κλάδου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεναγήθηκε στις 5.30 π.μ. στους χώρους της ιχθυόσκαλας συνομίλησε με ψαράδες και εμπόρους  για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κλάδος της αλιείας, λόγω της υποκατανάλωσης, του ασφυκτικού φορολογικού πλαισίου και της μείωσης των ιχθυοαποθεμάτων. 

Σε δηλώσεις του σημείωσε πως το «θεσμικό και το νομικό πλαίσιο, το οποίο διέπει συνολικά την αλιεία, είναι ένα πλαίσιο απαρχαιωμένο, το οποίο δυσκολεύει πολύ τη δουλειά όλων όσων εμπλέκονται στον κλάδο». Τόνισε πως «η αλιεία θα πρέπει να είναι ένα φυσικό συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, ένας δυναμικός πυλώνας του πρωτογενούς τομέα. Δυστυχώς, λόγω αυτού του απαρχαιωμένου νομικού πλαισίου, αυτό δεν συμβαίνει».

Υποστήριξε ακόμη πως υπάρχει θέμα ανανέωσης του αλιευτικού εργατικού δυναμικού της χώρας και σημείωσε πως είναι πολύ μεγάλη πρόκληση πως «θα πείσουμε περισσότερα νέα παιδιά να ασχοληθούν με την αλιεία, να έρθουν στη θάλασσα και να συνεχίσουν τις δουλειές των πατεράδων τους, αλλά προσαρμοσμένη σε ένα θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα έχει στο επίκεντρό του την προστασία των αποθεμάτων, έτσι ώστε η αλιεία να είναι πάντα βιώσιμη».

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης  ενημερώθηκε για το έργο της εκπαίδευσης «νέων ανθρώπων, οι οποίοι θέλουν να έρθουν στη θάλασσα» και τη χαρακτήρισε «εξαιρετικά ενθαρρυντική και αισιόδοξη πρωτοβουλία».