Κ. Μίχαλος: «Απογοήτευση και απελπισία» το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Κ. Μίχαλος: «Απογοήτευση και απελπισία» το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

«Οι προτάσεις που κατέθεσε η επιμελητηριακή κοινότητα στο πλαίσιο της διαβούλευσης του νέου αναπτυξιακού νόμου δεν έχουν ληφθεί υπόψη. Ωστόσο, για την εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού νόμου απαιτούνται δεκάδες διατάγματα, κανονιστικές πράξεις και υπουργικές αποφάσεις, που μπορεί να τροποποιήσουν το σχέδιο νόμου προς τις ορθές κατευθύνσεις και να προχωρήσει άμεσα η ενεργοποίησή του».

Αυτό τονίζει σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γ. Σταθάκη, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) Κ. Μίχαλος με αφορμή το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων, εκτιμά πως «ο επιχειρηματικός κόσμος αντί να ενθαρρύνεται και να υποστηρίζεται, εξακολουθεί να τιμωρείται και να αποτρέπεται από την υλοποίηση κατευθύνσεων μέσα από αλλεπάλληλους περιορισμούς και εξαιρέσεις».

Συμπληρώνει, δε, πως «με τις τρέχουσες προτεινόμενες διατάσεις ο νέος νόμος που με αγωνία και υπομονή περίμεναν οι επιχειρήσεις προκαλεί απογοήτευση και απελπισία». Καταλήγει ζητώντας από τον υπουργό να «έστω και τώρα» να τροποποιήσει το νομοσχέδιο «προς τις ορθές κατευθύνσεις και να προχωρήσει άμεσα η ενεργοποίησή του».

M.Z.