Μηχανοκίνητη πορεία μελισσοκόμων στη Λάρισα

Σε μηχανοκίνητη διαμαρτυρία θα προχωρήσουν την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου οι Μελισσοκομικοί Σύλλογοι της Θεσσαλίας, μετά από σχετική απόφαση που ελήφθη στην απολογιστική συνέλευση του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «μετά την έγινε ενημέρωση από το Δ.Σ στο σώμα, για τις κινητοποιήσεις του κλάδου καθώς και γι αυτή που έχει προκηρύξει η ΟΜΣΕ στις 1/02/2024 στη Θεσσαλονίκη (Agrotika), το Δ.Σ σεβόμενο τις βασικές αρχές της δημοκρατίας καθώς και τη βάση του σώματος, έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία το αποτέλεσμα της οποίας υπήρξε ομόφωνο, αποφασίζοντας η κινητοποίηση του Μ.Σ Λάρισας, να γίνει στη Λάρισα. Το Δ.Σ αποδέχτηκε την απόφαση της πλειοψηφίας και επικύρωσε την απόφαση».

Στη διαμαρτυρία θα συμμετέχουν και οι Θεσσαλικοί Σύλλογοι : Ελασσόνας, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικκαίων, Τρικκαίων -Φίλων της μέλισσας, Φαρσάλων. Ως τοποθεσία της συγκέντρωσης ορίστηκε ο χώρος στάθμευσης έναντι σκεπαστής αγοράς στη Νεάπολη (10:00 π.μ) με αγροτικά -ΙΧ (3,5 τόνους), όχι όμως πάνω από 7,5 τόνους. Στις 10:30 π.μ θα δοθούν οι προτάσεις στα ΜΜΕ.

Η πορεία αυτής θα είναι: Οδός Καρδίτσης – Ιλάρχου Σαρίμβεη -Ηρώων Πολυτεχνείου-Παπαναστασίου –Κύπρου- Νικηταρά- Ηρώων Πολυτεχνείου – Ιλάρχου Σαρίμβεη – Καρδίτσης -Χώρος στάθμευσης έναντι σκεπαστής. Με το πέρας αυτής ,θα παραδοθεί το ψήφισμα από τα Δ.Σ των Συλλόγων στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.