Μνημόνιο συνεργασίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας -ΓΕΩΤΕΕ

Μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπέγραψε το Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας  (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.).

Σκοπός του μνημονίου είναι η διαχείριση από κοινού της επιστημονικής γνώσης που  προέρχεται από τα επιμελητηριακά όργανα και τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, ώστε αυτή να  διοχετεύεται στην αντιμετώπιση θεμάτων και προβλημάτων κοινού ενδιαφέροντος, που  αφορούν στην επίλυση προβλημάτων της κοινωνίας, της ακαδημαϊκής και γεωτεχνικής  κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ιδιαίτερη μνεία έγινε για το παρόν και το  μέλλον των Γεωτεχνικών Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τόσο ο Πρόεδρος της Δ.Ε.  του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Κ.Ε., Δημήτριος Ντογκούλης, όσο και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου  Θεσσαλίας, Ζήσης Μαμούρης, εξέφρασαν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους, καθώς η εξέλιξη όλων των Γεωτεχνικών Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται σταθερά σε ανοδική τροχιά, τόσο σε ερευνητικό, όσο και σε εκπαιδευτικό επίπεδο, με εξαιρετικές προοπτικές και χωρίς να υστερούν σε τίποτα από τα υπόλοιπα Γεωτεχνικά Τμήματα άλλων Πανεπιστημίων.

Επιπλέον, το σύνολο των Τμημάτων αποτελεί μοχλό  ανάπτυξης και νησίδα καινοτομίας σε μία Περιφέρεια με μακρά αγροδιατροφική παράδοση  και με πρωτεία στον αγροτικό και διατροφικό τομέα.

Πηγή: ertnews.gr