Μοσκοβισί: Εφικτή η ελάφρυνση του χρέους μέχρι το τέλος του έτους

Μοσκοβισί: Εφικτή η ελάφρυνση του χρέους μέχρι το τέλος του έτους
-Διαφήμιση-
gaia-sense

«Χτύπησαν την πόρτα μου, τόσο το καλύτερο…Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα υπεκφύγει, οφείλουμε να διαδραματίσουμε τον ρόλο μας του έντιμου μεσολαβητή, φορέα ελπίδας για την Ελλάδα», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) απαντώντας στην ανοικτή επιστολή που του απηύθυναν 36 ευρωβουλευτές που τάσσονται υπέρ της άμεσης ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

«Διατηρώ την πεποίθηση ότι μία συνολική συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά επίσης και για την ελάφρυνση του χρέους μέχρι το τέλος του έτους, είναι εφικτή», επανέλαβε τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «δεν είναι πιστωτής» της Ελλάδας, αντίθετα με τα ευρωπαϊκά κράτη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
 
Την ανοιχτή επιστολή υπέγραφαν 36 σοσιαλιστές, πράσινοι και αριστεροί ευρωβουλευτές, οι 13 από τους οποίους Γάλλοι. «Η Ελλάδα πρέπει κατεπειγόντως να βγει από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και του αποπληθωρισμού, στον οποίο έχει κολλήσει εδώ και έξι χρόνια» υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, στο κείμενο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

-Διαφήμιση-