Δημιουργία μουσείου νεότερης ιστορίας στη Λαμία

mouseio-lamia
-Διαφήμιση-
gaia-sense
Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία μεταξύ πολιτιστικού οργανισμού της Περιφέρειας Στερεάς και του Πολεμικού Μουσείου για την ίδρυση Μουσείου Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στην πόλη της Λαμίας.

Η απόφαση αυτή αποτελεί σημείο αναφοράς στη νεότερη ιστορία της πόλης, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας, θα γίνει προσπάθεια να συλλεχθεί πλούσιο υλικό (στολές, όπλα, γραπτά κείμενα, βιβλία κ.ά.) από ιδιωτικές συλλογές από όλες τις περιοχές της περιφέρειας. Φυσικά, μεγάλη θα είναι και η συνδρομή του πολεμικού μουσείου της χώρας με ιστορικά εκθέματα από τη δική του συλλογή που αφορούν την περιοχή της Στερεάς. Θα γίνεται προβολή κινηματογραφικού αρχείου με υλικό που καταγράφει γεγονότα της συγκεκριμένης περιόδου.

Με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, θα γίνεται ψηφιακή προβολή ιστορικού και πολιτιστικού περιεχομένου. Παράλληλα, στους χώρους του μουσείου θα πραγματοποιούνται εκθέσεις, διαλέξεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές σχολείων, προβολές και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, με σκοπό πάντα την ανάδειξη της ιστορίας στην περιοχή.

-Διαφήμιση-
συμβουλευτική στον αγροτικό τομέα