Μουσείο βουνού στο Καρπενήσι (βιντεο)

-Διαφήμιση-

Στην αναβίωση δραστηριοτήτων της ορεινής Ευρυτανίας στοχεύει η ίδρυση του νέου «Μουσείου του βουνού», έτσι όπως θα ονομαστεί το νέο διώροφο κτίσμα στο Καρπενήσι. Στόχος αυτής της δράσης είναι να παρουσιάσει όλον τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούσαν οι παλαιότεροι στις χιονοδρομίες, στην ορειβασία, την αναρρίχηση, την πεζοπορία, όπως και σε άλλες δραστηριότητες που γίνονται στο βουνό. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το εκθεσιακό αυτό υλικό θα περιλαμβάνει ξύλινα σκι δρόμου χωρίς τις δέστρες πριν ακόμα τη δεκαετία του ’80, αναρριχητικά καρφιά στον βράχο από το 1950, φωτογραφικό υλικό, όπως και τεύχη του περιοδικού «Το βουνό» από το 1934.

Όπως είναι γνωστό, η Ευρυτανία είναι ταυτισμένη απόλυτα με εκείνες τις δραστηριότητες των κατοίκων της ορεινής Ελλάδας. Για πολλές ημέρες τον χρόνο, προσπαθούσαν μέσα από αντίξοες καιρικές συνθήκες να μπορέσουν να επιβιώσουν, παράλληλα όμως και να ψυχαγωγηθούν. Οι δράσεις αυτές ώθησαν πολλούς ανθρώπους να ασχοληθούν και επαγγελματικά, ώστε βιοποριστικά να καλύπτουν τα εισοδήματά τους με αυτόν τον τρόπο.

Δείτε το βίντεο απο τα εγκαίνια

Η απόφαση του Δήμου Καρπενησίου να καλύψει το σύνολο των δαπανών για τη λειτουργία το μουσείου στρέφεται προς τη θετική κατεύθυνση. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύει ακόμα περισσότερο την περιοχή σε έναν από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας κατά τη χειμερινή περίοδο και όχι μόνο.

-Διαφήμιση-