Μπαράζ αλλαγών στα Σχέδια Βελτίωσης

- Τρακτέρ, θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις και επιλέξιμες δαπάνες
- Τι ισχύει για τις επενδύσεις απλής αντικατάστασης
- Δυνατή η εκχώρηση της ενίσχυσης σε τρίτο πρόσωπο
Αρκετές αλλαγές φέρνει η πρώτη τροποποιητική απόφαση για τα Σχέδια Βελτίωσης, που δημοσιεύτηκε χθες, Πέμπτη 29 Μαρτίου, όπως είχε προαναγγείλει από την προηγούμενη εβδομάδα η «ΥΧ».
Με την απόφαση ξεκαθαρίζεται ότι δεν είναι επιλέξιμες η συγχρηματοδότηση περισσοτέρων του ενός ελκυστήρων ανά επενδυτικό σχέδιο, η αναμπέλωση οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, αλλά και η αγορά ελκυστήρα στην περίπτωση που υφίσταται μη αποσβεσμένος ελκυστήρας στην εκμετάλλευση.
Μοναδική εξαίρεση η περίπτωση που πραγματοποιείται αναδιάρθρωση της εκμετάλλευσης προς δενδρώδεις καλλιέργειες ή/και αμπέλια, οπότε μπορεί να ενισχυθεί δενδροκομικός ελκυστήρας.
Με την τροποποιητική απόφαση υπάρχουν διαφοροποιήσεις σχετικά με τις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, ενώ παρέχεται πλέον η δυνατότητα ο δικαιούχος να αιτηθεί την καταβολή της ενίσχυσης από τον Οργανισμό Πληρωμής σε τρίτο πρόσωπο ορισμένο από αυτόν.