«Μποναμάς» από το Οινοποιείο Τυρνάβου – Μοίρασε στα μέλη του 3,5 εκατ. ευρώ για παράδοση σταφυλιών

«Ζεστό» χρήμα στον Δήμο Τυρνάβου περίπου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ δόθηκε χθες από τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, μέσω της Τράπεζας Πειραιώς.

Πρόκειται για την προκαταβολή του 70% στα 500 περίπου μέλη – παραγωγούς οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα παρέδωσαν τα σταφύλια τους στο Οινοποιείο. Είναι μια θετική εξέλιξη η οποία λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα τονώσει σημαντικά την τοπική οικονομία και όχι μόνο. Η ύπαρξη του συνεταιρισμού στην ευρύτερη περιοχή, αφού η παρέμβασή του είναι καταλυτική, έχει ως αποτέλεσμα οι τιμές των σταφυλιών για όλους τους αμπελοκαλλιεργητές να κρατηθούν σε υψηλά επίπεδα, γι’ αυτό και τα χρήματα στα μέλη είναι σημαντικά.

Η τελική εξόφληση και αυτήν την παραγωγική περίοδο θα γίνει, όπως κάθε χρόνο, πριν το ερχόμενο Πάσχα. Και φέτος ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου παρέλαβε σταφύλια από τους συνεταιριστές – μέλη του, περίπου 11.500 τόνους.

Χρ. Τσιτσιρίγκος

ο πρόεδρος του Α.Ο.Σ. Τυρνάβου Χρήστος Τσιτσιρίγγος

Με αφορμή την πληρωμή των συνεταίρων ο πρόεδρος του Α.Ο.Σ. Τυρνάβου Χρήστος Τσιτσιρίγγος σημείωσε ότι για μια ακόμη χρονιά το Οινοποιείο ανταποκρίθηκε στο ακέραιο στις υποχρεώσεις του προς τους αμπελουργούς, στηρίζοντάς τους και μάλιστα αρκετές ημέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δίνοντας «ζεστό» χρήμα στις οικογένειες μέλη-συνεταίρους. Και φέτος τα σταφύλια που παραλάβαμε ήταν εξαιρετικής ποιότητας, γεγονός που σημαίνει ότι οι καταναλωτές στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό θα απολαύσουν ποιοτικά κρασιά και αποστάγματα».