Μια μπριζόλα…με την ουσία boldenone απείλησε την καριέρα του τενίστα Ρόμπερτ Φάρα

Μια μπριζόλα...με την ουσία boldenone απείλησε την καριέρα του τενίστα Ρόμπερτ Φάρα

Το πάθος για τις… μπριζόλες απείλησε τη σταδιοδρομία του Κολομβιανού τενίστα Ρόμπερτ Φάρα, Νο 1 στον κόσμο στην κατάταξη των διπλών με τον συμπατριώτη του Χουάν Σεμπάστιαν Καμπάλ.

Στον Φάρα είχε επιβληθεί αναστολή αγωνιστικής δραστηριότητας στις 21 Ιανουαρίου, όταν βρέθηκε θετικός σε ένα στεροειδές αναβολικό ύστερα από έλεγχο αντιντόπινγκ, που διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2019. 

Ο Φάρα, ο οποίος αναγκάστηκε να ακυρώσει τη συμμετοχή του στο Australian Open, ήταν θετικός στην ουσία boldenone, αλλά κατάφερε να αποδείξει ότι την προσέλαβε ακούσια, κατά τη διάρκεια δείπνου σε εστιατόριο στην Κολομβία το βράδυ πριν από τον έλεγχο κι έτσι ο αποκλεισμός του ανακλήθηκε, με άμεση ισχύ.

Στην Κολομβία η boldenone πωλείται με κτηνιατρική συνταγή και χρησιμοποιείται ευρέως στην κτηνοτροφία, αλλά απαγορεύεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την καταπολέμηση του ντόπινγκ (Wada). 

Το 2018, η Ολυμπιακή Επιτροπή της Κολομβίας προειδοποίησε τους αθλητές της χώρας για την έντονη παρουσία του boldenone στο ζωικό κεφάλαιο της χώρας.

Πηγή: naftemporiki.gr