Ν. Ταχιάος: Η αποστράγγιση της Κάρλας θα έρθει με φυσικό τρόπο και γρήγορα

«Η αποστράγγιση της Κάρλας θα έρθει με φυσικό τρόπο και απ΄ ότι φαίνεται πολύ γρήγορα» Τα παραπάνω δήλωσε από τη Λάρισα ο υφυπουργός Υποδομών κ. Νίκος Ταχιάος, στο περιθώριο εκδήλωσης που πραγματοποιείται στη Λάρισα για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).

Ν. Ταχιάος: Η αποστράγγιση της Κάρλας θα έρθει με φυσικό τρόπο και γρήγορα

Γενικότερα για τα θέματα ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, ο κ. Ταχιάος τόνισε ότι τα έργα αποκατάστασης έχουν δρομολογηθεί και προχωρούν σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα χρονοδιαγράμματα, ενώ σε ό,τι αφορά στο γενικότερο ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας τόνισε, ότι το σχέδιο της Ολλανδικής εταιρείας HVA βρίσκεται ακόμα σε διαβούλευση. Παράλληλα, ο κ. Ταχιάος επισήμανε, ότι υπάρχουν ζητήματα που υπάρχουν στην μελέτη, αλλά υπάρχουν αντιρρήσεις και ενστάσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα στο θέμα του βαμβακιού.

Ιδιαίτερα σημαντικό για το θέμα τη αντιπλημμυρικής προστασίας, χαρακτήρισε ο κ Ταχιάος και το ζήτημα της συγκρότησης το Ενιαίου Φορεα Διαχείρισης των Υδάτων της Θεσσαλίας.

Τέλος, ο υφυπουργός Υποδομών και με αφορμή την εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ χαρακτήρισε ως καίρια την συμβολή των Ελλήνων μηχανικών στο ζήτημα της ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας.

Γιώργος Στασινός – Πρόεδρος ΤΕΕ

Παρών στην εκδήλωση είναι και ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γ. Στασινός, ο οποίος σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, αναφέρθηκε στον ρόλο που διαδραμάτισε και διαδραματίζει το ΤΕΕ όλα αυτά τα χρόνια:

“Εκατό χρόνια προσφοράς και παρουσίας στην χώρα. Ένας αιώνας βοήθειας στους μηχανικούς και στους πολίτες της χώρας και με θετικό πρόσημο. Σήμερα το ΤΕΕ υλοποιεί σημαντικό έργο όπως ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης, το Εθνικό Μητρώο υποδομών, προσεισμικό έλεγχος, ψηφιοποίηση δεδομένων πολεοδομιών κ.α. Υλοποιούμε έργα και δράσεις που συμβάλουν στην ασφάλεια των πολιτών και την ανάπτυξη της χώρας. Συνεχίζουμε την προσφορά μας προς την κοινωνία και έτσι θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια”.

Πηγή: ertnews.gr