Να αποζημιωθούν για τις καταστροφές στις καλλιέργειές τους ζητούν οι παραγωγοί του Τυρνάβου

«Δεν μπορούμε να ανεχτούμε ξανά αυτήν την αδικία εις βάρος μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογο Τυρνάβου, σχετικά με τη καταβολή αποζημιώσεων που αφορούν σε καταστροφές στις καλλιέργειες της περιοχή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «όλα τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής του Δήμου Τυρνάβου έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα το τελευταίο έτος», ενώ ελπίζουν «να δοθούν μέσα από τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα επιλέξει η κυβέρνηση πόσα που θα καλύπτουν την απώλεια εισοδήματος για τα Αχλάδια τα Σταφύλια αλλά και τα Ροδάκινα-Νεκταρίνια».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου:

«Εν όψει των ανακοινώσεων της κυβέρνησης μέσω του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα στα οποία θα δοθούν ενισχύσεις μέσα από  χρηματοδοτικά εργαλεία στα πλαίσια του αιτήματος μας για αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος.

Θα θέλαμε να τονίσουμε προς πάσα κατεύθυνση όπως κάναμε και όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα από τους αγώνες αλλά και από μια σειρά συναντήσεων με φορείς αλλά και με τον ίδιο τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στην Θεσσαλονίκη. Οτι όλα τα αγροτικα προϊόντα της περιοχής του Δημου Τυρναβου έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα το τελευταίο έτος από μια σειρά αρνητικών παραγόντων χωρίς την υπαιτιοτητα των αγροτών μας.

Έτσι λοιπόν ελπίζουμε να δοθούν μεσα απο τα κατάλληλα χρηματοδοτικα εργαλεια που θα επιλεξει η κυβέρνηση πόσα που θα καλύπτουν την απώλεια εισοδήματος για τα Αχλαδια τα Σταφύλια αλλά και τα Ροδάκινα-Νεκταρίνια.

Στα οποία Ροδάκινα-Νεκταρίνια είχαμε πριν λίγα χρόνια τον πλήρη εμπαιγμό όταν σε ολόκληρο  Νόμο Λάρισας αποζημιώθηκαν ελάχιστα στρέμματα Ροδάκινων αλλά και Νεκταρινιών διότι σκόπιμα επιλέχθηκαν ποικιλίες οι οποίες δεν βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο προηγούμενη ενίσχυση του 2021 κανένας συνάδερφος από την περιοχή μας δεν αποζημιώθηκε όπως στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.Δεν μπορούμε να ανεχτούμε ξανά αυτήν την αδικία εις βάρος μας.

Στα πλαίσια αυτά αλλά κυρίως και των αποφάσεων της σύσκεψης της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στην οποια μετειχαμε,θα πραγματοποιήσουμε έκτακτο Δοιηκητικο Συμβούλιο του Αγροτικόυ μας Συλλόγου όπου θα οριστεί ήμερομηνια ανοιχτής γενικής συνέλευσης ώστε από κοινού όλοι οι συνάδελφοι να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα μας».