Να δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα της εταιρείας παραγωγής “μαϊμού βιολογικών προϊόντων πτηνοτροφίας” ζητούν φορείς πιστοποίησης

Στην ανάκληση μη συμμορφούμενων με τις απαιτήσεις της βιολογικής παραγωγής προϊόντων πτηνοτροφίας από εταιρεία την οποία τόσο το Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΑΤ όσο και αυτό του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, δεν κατονομάζουν, αναφέρεται σχετική ανακοίνωση του Ινστιτούτο Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΒΙΟΕΛΛΑΣ.

Πιο αναλυτικά: 

«Σε συνέχεια του από 23.07.2021 Δελτίου Τύπου του ΥΠΑΑ&T αναφορικά με τον εντοπισμό και την ανάκληση από την αγορά 34.5 τόνων κοτόπουλου και χιλιάδων αυγών που διατέθηκαν ως βιολογικά ενόσω  δεν ήταν θα θέλαμε να αναφέρουμε τα παρακάτω.

Το Ινστιτούτο Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΒΙΟΕΛΛΑΣ ενημερώθηκε για το παραπάνω συμβάν μέσω των σχετικών ανακοινώσεων του ΥΠΑΑ&Τ και του εμπλεκόμενου Φορέα Πιστοποίησης. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιοποιηθεί η επωνυμία της επιχείρησης κάτι που πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα προκειμένου να εξασφαλιστεί η απόσυρση των μη βιολογικών προϊόντων και η μη κατανάλωση τους.

Από μεριάς μας θα θέλαμε να ενημερώσουμε του καταναλωτές και πελάτες μας πως δεν εμπλέκεται πιστοποιημένη από τον Φορέα μας επιχείρηση με το παραπάνω συμβάν.

Το γεγονός ότι οι έλεγχοι του ΕΛΓΟ Δήμητρα οδήγησαν στον εντοπισμό μαϊμού βιολογικών προϊόντων, δείχνει την καθοριστική τους σημασία μέσα στο πλαίσιο της βούλησης της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑ&T περί μηδενικής ανοχής σε φαινόμενα προσβολής της υγιούς επιχειρηματικότητας και εξαπάτησης του καταναλωτικού κοινού».

«Δώρο άδωρο» η ανάκληση βιολογικού κοτόπουλου και αυγών στην Κρήτη