Να παγώσουν τα αγροτικά τιμολόγια της ΔΕΗ ζητάει ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Φαιστού

Για πάγωμα στις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και στις απαιτήσεις για πληρωμές της ΔΕΗ μέχρι να προμηθευτούν την κάρτα του Αγρότη, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Τυμπακίου Δήμου Φαιστού.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο κορωνοϊός έπληξε όλους τους τομείς της οικονομίας και φυσικά δεν έμειναν απ’ έξω οι αγρότες. Ένα χρόνο μετά και με μια κακή χρονιά στις τιμές του λαδιού, των κηπευτικών και των κτηνοτροφικών προϊόντων, αναμένουμε ακόμη την στήριξη που αναλογεί στον κλάδο μας.

Την ίδια στιγμή που οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι δικαίως στηρίζονται με κρατικά κονδύλια καθώς και αυτοί επλήγησαν σημαντικά από την πανδημία, καμία σοβαρή μέριμνα δεν προβλέπεται για τον αγροτικό τομέα.

Εμείς μείναμε εκτός των μέτρων στήριξης και όπου στηρίχτηκαν οι αγρότες αυτό έγινε αναλογικά μικρότερα ποσά. Ενώ λοιπόν δεν στηριχθήκαμε όπως έπρεπε, μας πιέζουν παράλληλα εταιρίες όπως η ΔΕΗ για την καταβολή χρεών που δημιουργήθηκαν κατά το παρελθόν. Είναι αυτονόητο πως με την υφιστάμενη κατάσταση και την κακή χρονιά για τα αγροτικά προϊόντα, ο Αγρότης δεν μπορεί ν’ ανταπεξέλθει σε τέτοιες απαιτήσεις. Ζητάμε τα εξής :

  • Πάγωμα στις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος
  • Να παγώσουν οι απαιτήσεις για πληρωμές της ΔΕΗ μέχρι να λάβουμε την κάρτα του Αγρότη, ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας καταβάλλοντας ένα ποσό 20-30% επί του συνόλου της οφειλής κι έπειτα να προβούμε στη ρύθμιση των υπόλοιπων χρεών μας σε 24 ή 36 δόσεις.

Στα πλαίσια της συνολικής προσπάθειας για την επανόρθωση της οικονομίας μέσω των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης, θα θέλαμε να ενταχθεί και το παραπάνω μέτρο στον ευρύτερο σχεδιασμό σας».