Νέα διοίκηση στο ΙΓΕ, πρόεδρος ο Νικόλαος Θυμάκης

Νέα διοίκηση στο ΙΓΕ, πρόεδρος ο Νικόλαος Θυμάκης

Το νέο Δ.Σ. του Ινστιτούτου Γεωπωνικών Επιστημών (ΙΓΕ) με επικεφαλής τον γεωπόνο Νικόλαο Θυμάκη παρουσιάστηκε σήμερα (3/9) στο ΥπΑΑΤ. Παρουσιάζοντας τους στόχους της νέας διοίκησης ο νέος πρόεδρος του ΙΓΕ, έκανε λόγο για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και υποδομών του Ινστιτούτου, επέκταση των γνωστικών αντικειμένων των μαθημάτων με σκοπό την προσέλκυση νέων ανθρώπων στον πρωτογενή τομέα, καθώς και καινοτόμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για το ευρύ κοινό.

Αναλυτικότερα, τα μέλη του νέου ΔΣ του ΙΓΕ είναι τα εξής:

Πρόεδρος: Θυμάκης Νικόλαος, Γεωπόνος ΓΠΑ, Σύμβουλος Πρασίνου Ι.Θ.Σ. Χάλκης (Οικουμενικό Πατριαρχείο), Επικεφαλής Ομάδας για τον Ελληνικό Κήπο (Συνέργεια HELLENIC GARDEN TEAM), Υπεύθυνος ευρωπαϊκών προγραμμάτων Δήμου Αμαρουσίου.

Διαβάστε ΕΔΩ το αναλυτικό βιογραφικό του προέδρου

Αντιπρόεδρος: Κόκκαλης Αλέξανδρος, Δημοσιογράφος, Ακτιβιστής

Τακτικά Μέλη

Χατζής Νικόλαος, Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Φυσικές Επιστήμες ΕΜΠ, Ιδιοκτήτης εταιρείας παραγωγής software.

Έξαρχος Βασίλειος, Τραπεζικός

Κεφαλογιάννη Λουκία, Ιδιωτική υπάλληλος, Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αττικής

Σακελλαρίου Ευφροσύνη, Συνταξιούχος ΔΕΗ, Καθηγήτρια Μουσικής

Τσιπουράκης Στέφανος, Ιατρός, Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου

Αναπληρωματικά Μέλη

Αναγνώστου Μαρία, Επικοινωνία και Δημ. Σχέσεις ΑΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Σπαντιδάκη Ελευθερία, Ανθοκομία ΑΤΕΙ Ηπείρου, Αρχιτεκτονική Τοπίου MA Newcastle Upon Time

Καλαντζής Αναστάσιος,Γεωπόνος ΓΠΑ, Msc HR ΕΚΠ, Ανθοπαραγωγός, Αντιπρόεδρος ΕΣΕΕΦΥ

Μεταξάς Κωνσταντίνος, Μεταλλειολόγος Μηχ. ΕΜΠ, Msc Διοίκηση Βιομηχανικών Επιχειρήσεων, Ανθοπαραγωγός, Μέλος ΣΥΝΦΑΤ

Ρεπούτσικα Γεωργία, Οικονομολόγος ΜΒΑ ΠΑΠΕΙ, Υποψήφια Διδάκτωρ, Υπάλληλος Υπουργείου Οικονομικών

Ακολουθεί απόσπασμα από το μήνυμα του νέου προέδρου του ΙΓΕ, Νικολάου Θυμάκη επί τη αναλήψει των καθηκόντων του:

Το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ)  που βρίσκεται στο Κτήμα Συγγρού, στην πραγματικότητα είναι ένα «μικρό πρακτικό Πανεπιστήμιο» με απόληξη στην κοινωνία του Πρασίνου, της Ανθοκομίας και των Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων με βάση της αρχές της Αρχιτεκτονικής Τοπίου, της Οικολογικής Διαχείρισης και της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Στόχος μας είναι να εξελιχθεί στο Διοικητικό Κέντρο της δια βίου Πρακτικής Αγροτικής Εκπαίδευσης της χώρας καθώς και σε χώρο επιμόρφωσης ειδικών σε  θέματα που αφορούν ευρύτερα τις εξελίξεις στην «έξυπνη» γεωργία και τη νέα ΚΑΠ που δίνει έμφαση στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού.

Αυτό ήταν και το όραμα της δωρήτριας, Ιφιγένειας Συγγρού. Να καλλιεργείται ο «σπόρος» της γνώσης και να καρπίζει υπέρ της πατρίδας μας και των πολιτών της.

Ο κορμός των παραδοσιακών μαθημάτων παραμένει ως έχει, ενώ προσαρμόζουμε νέα αντικείμενα με βάση τις απαιτήσεις της νέας ΚΑΠ, που αφορούν σε νέους ανθρώπους που θα ασχοληθούν επιχειρηματικά με τον πρωτογενή τομέα, όπως οικονομοτεχνικά μαθήματα, στρατηγικό management κ.λπ., αλλά και καινοτόμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για το ευρύ κοινό, όλων των ηλικιών, που θα αποτελέσουν πρότυπο για το πώς μέσα στη Φύση, τον Κήπο, τον Αγρό, λειτουργούμε καθημερινά και αποκτούμε δεξιότητες προς το ευ ζην  σε πνευματικό και σωματικό επίπεδο.

Η αναβάθμιση των υποδομών και του καλλιεργημένου τμήματος του Κτήματος, είναι ξεκάθαρα προτεραιότητα προκειμένου και να έρθουν έσοδα και να λειτουργεί εύρυθμα ο χώρος για την κοινωνία των πολιτών. Κατευθύνουμε το Κτήμα στη μορφή «Αγρόκτημα Πόλης», κρατώντας τον χαρακτήρα του και παίρνοντας καλές πρακτικές και παραδείγματα (…) Κινούμαστε δηλαδή στη λογική του Estate Management / Park Management, ακριβώς όπως έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση για το Τατόι, με ΣΔΙΤ, Κοινωνική Οικονομία και κάθε μορφή εφικτής συνέργειας προς όφελος του ΙΓΕ και των πολιτών. 

Σε αυτό το πλαίσιο, με δεδομένο ότι το Κτήμα υπηρετεί την εκπαίδευση και έχει ευρύτερο «παιδευτικό – κοινωνικό» ρόλο και προκειμένου να έχει έσοδα από δράσεις, προγράμματα (Εθνικά και Ευρωπαϊκά) και χορηγίες, εισηγηθήκαμε και προχωράμε σε υλοποίηση σχεδίου δράσεως για τα επόμενα χρόνια πιστεύοντας πάντα στην αρχή της Συνέργειας. Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει εξαιρετική σύνθεση, με ειδικότητες που διεπιστημονικά και πρακτικά θα δημιουργήσουν τον πυρήνα εργασίας για το ΙΓΕ, καλύπτουν μετά από πολύ καιρό την τοπική κοινωνία και προέρχονται κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο του κ. Θυμάκη με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του