Νέα εποχή για τον Συνεταιρισμό Μεσσαράς

Νέα εποχή για τον Συνεταιρισμό Μεσαράς

Σε μια νέα εποχή είναι έτοιμα να οδηγήσουν τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου τον Συνεταιρισμό Μεσσαράς, σχεδιάζοντας κινήσεις με στόχο να επαναδραστηριοποιηθούν μέσα σε ένα δύσκολο μεν περιβάλλον, αλλά με διάθεση να επενδύσουν στον πρωτογενή τομέα και ταυτόχρονα στο συνεταιριστικό κίνημα.

Μετά από επαφές που είχαν στην Αθήνα τη Μεγάλη Εβδομάδα, στα κεντρικά της Τράπεζας Πειραιώς, όπως διευκρίνισε το μέλος της διοίκησης, Μανώλης Ζαχαριουδάκης, οι εξελίξεις βοηθούν στο να αναπτυχθεί ένας ουσιαστικός σχεδιασμός και τα επόμενα βήματα που θα ενισχύσουν το στόχο τους.

Μεγάλη ανάσα

«Η άρση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η Τράπεζα λόγω οφειλών, ενδεχόμενο που συζητήσαμε, λαμβάνοντας αισιόδοξες απαντήσεις, θα είναι για εμάς μια μεγάλη ανάσα που θα βοηθήσει τις μηχανές να πάρουν μπροστά. Με τα ασφαλιστικά μέτρα, μια σειρά από κινήσεις που θέλαμε να κάνουμε έπεφταν στο κενό. Με την άρση, θα καταφέρουμε να μισθώσουμε κάποια ακίνητα που δεν μας χρησιμεύουν αυτή την στιγμή και να πάρουμε οικονομική ανάσα».

Οι εξελίξεις αυτές μόνο αισιοδοξία έχουν καλλιεργήσει στην περιοχή, που τους τελευταίους μήνες με τη νέα διοίκηση του Συνεταιρισμού, υπάρχει η προοπτική της ανάπτυξης, καθώς ενεργά πλέον έχουν ενταχθεί και νέοι άνθρωποι, οι οποίοι, έχοντας «φρέσκες» ιδέες, ποντάρουν σε μια άλλη πορεία του Συνεταιρισμού.

Αέρας ανανέωσης

«Ελπίδα μας είναι να μπορέσουμε να καλύψουμε τις οφειλές. Με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, είναι αλήθεια ότι θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε σε ένα σημαντικό μέρος των εκκρεμοτήτων που έχουμε και να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε τις επόμενες κινήσεις μας, που σχετίζονται με την ανάπτυξη του συνεταιρισμού και στην παραγωγική διαδικασία. Θέματα όπως η έναρξη αγοράς ελαιολάδου ή και η λειτουργία του δημοπρατηρίου, είναι για εμάς σημαντικά και άμεσα συνδεδεμένα με το πώς σκεφτόμαστε να δώσουμε στην περιοχή έναν αέρα ανανέωσης, που θα σχετίζεται με τον συνεταιρισμό μεν αλλά στο επίκεντρο θα έχει τον παραγωγό και την στήριξή του», είπε ο κ. Ζαχαριουδάκης, που συμμετείχε στις συναντήσεις με τα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς τις προηγούμενες ημέρες, αναμένοντας μάλιστα σύντομα τις εξελίξεις.

«Αν εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα, είναι σίγουρο ότι ο Συνεταιρισμός θα έμπαινε σε περίεργα μονοπάτια, κάτι που είναι σαφές ότι δεν θα συμβάδιζε με τη στόχευσή μας. Με τις θετικές απαντήσεις που λάβαμε, νομίζω ότι μπορούμε πλέον να είμαστε συγκεντρωμένοι στο μέλλον».