Για τη νέα ΚΑΠ συζήτησαν στη συνάντηση τους ο Στ. Αραχωβίτης και ο Βούλγαρος ομόλογός του

-Διαφήμιση-
gaia-sense

Για τις θέσεις των δυο χωρών, σε ότι αφορά τη δημιουργία της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, συζήτησαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης με το Βούλγαρο ομόλογό του, Rumen Porodzanov σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Αραχωβίτης, οι δυο πλευρές βρήκαν αρκετά κοινά σημεία υπογραμμίζοντας πως «το ευχάριστο είναι και που μπορούμε να ανακοινώσουμε, ότι και η Βουλγαρία προτίθεται να συνυπογράψει το «μεμοράντουμ» που υπέγραψε και η χώρα μας μαζί με άλλες χώρες, για τις θέσεις για τη νέα ΚΑΠ».

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τις εμπορικές σχέσεις των δυο κρατών ενώ παράλληλα αποφασίστηκε και η δημιουργία μιας ομάδας πρόσληψης κρίσεων, σε επίπεδο υφυπουργών των δύο υπουργείων. Στόχος αυτής της ομάδας θα είναι αντιμετώπιση της εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, καθώς και οι έλεγχοι της ποιότητας των προϊόντων μας και ειδικότερα της τυποποιημένης φέτας και του βουλγάρικου τυριού.

Από την πλευρά του ο κ. Porodzanov αρχικά ευχήθηκε στον κ. Αραχωβίτη καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και «σε αυτό τον πολύ δύσκολο και γεμάτο ευθύνες τομέα, τον αγροτικό τομέα και τα τρόφιμα». Στη συνέχεια, έκανε λόγο για μια εποικοδομητική συνάντηση αναφέροντας πως η συζήτηση επικεντρώθηκε στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, το μέλλον της το μέλλον της ΚΑΠ, που όπως δήλωσε «είναι πολύ σημαντική για την αγροτική μας κοινωνία, στην ύπαιθρο της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σημειώνεται, πως στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Νίκος Αντώνογλου και ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης, ενώ από τη μεριά της βουλγαρικής αντιπροσωπείας στη συνάντηση έλαβε μέρος η υφυπουργός Γεωργίας, Verginiya Krasteva.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-Διαφήμιση-