Νέα πορεία για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσσαράς

Νέα πορεία για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσσαράς

Οι πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσαράς ανέδειξαν στη διοίκηση, ως επί το πλείστον, νέους ανθρώπους και ταυτόχρονα παραγωγούς, που ανέλαβαν κυρίως την ευθύνη, όπως λένε, να οδηγήσουν σε μια άλλη εποχή τον συνεταιρισμό.

Νέα πορεία για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσσαράς  Έχοντας να αντιμετωπίσουν θέματα που απαιτούν σωστούς χειρισμούς και στα οικονομικά, το μεγάλο, όπως λένε, στοίχημα, είναι να δώσουν τη δυναμική που επιβάλλεται σε έναν πλούσιο συνεταιρισμό, που, στα χρόνια της κρίσης, ακολούθησε τη δύσκολη πορεία που διαμορφώθηκε σε όλη τη χώρα. «Αποφασίσαμε μια ομάδα νέων ανθρώπων να ενεργοποιηθούμε και να παλέψουμε για τον συνεταιρισμό και να στηρίξουμε τον παραγωγό που επιχειρεί να επιβιώσει μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον», τόνισε ο γραμματέας του, Μανώλης Ζαχαριουδάκης , ο οποίος πρόσθεσε πως οι δυνατότητες για να μπορέσει ο συνεταιρισμός να πάρει και πάλι την πορεία που πρέπει, χρειάζεται δουλειά και επιμονή. «Η περιουσία του συνεταιρισμού είναι μεγάλη. Διαθέτει από εμφιαλωτήριο λαδιού, συσκευασίας ελιάς, χημικό και εδαφολογικό εργαστήριο, ακόμη και τεράστια περιουσία που μισθώνεται ή και αγροτική περιουσία στην οποία μπορεί να δοθεί ζωή.

Είναι ο βασικός μας στόχος αυτός, μόλις δρομολογήσουμε την τακτοποίηση των οικονομικών του συνεταιρισμού που βρέθηκε αντιμέτωπος με ασφαλιστικά μέτρα». Για την ενίσχυση του συνεταιρισμού, όπως τόνισαν τα μέλη της διοίκησης, εκείνο που επιχειρείται να γίνει και να δώσει τη δυναμική ώθηση που χρειάζεται είναι το «άνοιγμα» σε συνέταιρους. Να μπουν, δηλαδή, άνθρωποι μέσα στον συνεταιρισμό και να υπάρξει η δράση εκείνη που θα επιτρέψει να γίνει ο στόχος πραγματικότητα. «Ο κόσμος βλέπει με επιφύλαξη το συνεταιριστικό κίνημα και αυτό είναι όντως ένα πρόβλημα. Όταν, όμως, έχεις αποφασίσει να αλλάξεις αυτήν τη λογική, νομίζω ότι, με τις σωστές κινήσεις, βρίσκεις την ανταπόκριση που θέλεις», σημείωσε ο κ. Ζαχαριουδάκης.

Οι δημοπρασίες ελαιολάδου

«Οι δημοπρασίες ελαιολάδου, που έγιναν πριν από δύο χρόνια, έδειξαν ότι λειτουργούν ιδανικά. Με τον τρόπο αυτόν θα μπορέσουμε να κρατήσουμε αυξημένη τιμή στο ελαιόλαδο, που είναι ένα από τα πιο ισχυρά μας όπλα μαζί με τα κηπευτικά της περιοχής μας. Αν κρατηθούν οι τιμές αυξημένες, τότε και οι παραγωγοί θα ανακουφιστούν.

Στις δημοπρασίες που έγιναν προ διετίας αποδείχθηκε ότι η τιμή μέχρι 40 λεπτά ήταν αυξημένη», εξήγησε ο γραμματέας του ΔΣ του συνεταιρισμού που δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για τη νέα χρονιά, αν και το περιβάλλον για τον πρωτογενή τομέα δεν είναι εύκολο. «Αν καταφέρουμε να μειώσουμε και το κόστος παραγωγής (με μαζικές παραγγελίες που ρίχνουν την τιμή για αγροεφόδια κ.λπ.), νομίζω ότι θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα για να αποκτήσουν υπεραξία τα προϊόντα και να βελτιώσει τη θέση του ο παραγωγός».