Νέα πρόεδρος της COPA η Christiane Lambert

Ο φορέας εκπροσώπησης Ευρωπαίων Αγροτών COPA, εξέλεξε την Christiane Lambert για να ηγηθεί της οργάνωσης τα επόμενα δύο χρόνια.

Η Lambert σύμφωνα με ανακοίνωση του φορέα αναλαμβάνει τα καθήκοντά της σε μια κρίσιμη στιγμή για τη γεωργία, καθώς τους επόμενους μήνες πρόκειται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις, σχετικά με τον επόμενο προϋπολογισμό της ΕΕ και τη νέα ΚΑΠ.

Μαζί με μια ομάδα έξι νεοεκλεγμένων αντιπροέδρων, η Christiane Lambert αντικαθιστά τον Joachim Rukwied που ηγήθηκε της οργάνωσης τα τελευταία τρία χρόνια.

Η νέα πρόεδρος τόνισε πως : «Με τιμά η εμπιστοσύνη των ευρωπαίων συναδέλφων μου, αλλά γνωρίζω επίσης τις ευθύνες που έχω αναλαμβάνοντας την Προεδρία. Πιστεύω ακράδαντα ότι η γεωργία είναι ένας στρατηγικός τομέας για την Ευρώπη – η κρίση του Covid-19 το έδειξε αυτό. Η Ευρώπη πρέπει να επανασυνδεθεί με τις γεωργικές της φιλοδοξίες».

Η Lambert, η οποία είναι χοιροτρόφος από το Main-et-Loire της Γαλλίας, είπε ότι θα βασιστεί στο έργο που έκανε ο προκάτοχός της Joachim Rukwied, για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα όλων των ευρωπαίων αγροτών.

Ανέφερε επίσης, μερικές από τις κορυφαίες προτεραιότητες για τη θητεία της ξεκινώντας από την διασφάλιση μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης για τους αγρότες, «εάν θέλουμε να επιτύχουμε τις εξαιρετικά υψηλές φιλοδοξίες της ΕΕ, οι οποίες μερικές φορές φαίνονται ανέφικτες».

Μιλώντας για την Πράσινη Συμφωνία, η Christian Lambert τόνισε:

«Στην COPA είμαστε πεπεισμένοι ότι η ευρωπαϊκή γεωργία μπορεί να είναι ταυτόχρονα παραγωγική, ανταγωνιστική και βιώσιμη.

Διαβάστε ΕΔΩ την ανακοίνωση της COPA