Νέα σεμινάρια από Γευσιγνωσίας Οίνου και Ελαιολάδου μέχρι Πρακτικής Γεωργίας και Κοινωνικής Οικονομίας από το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών

-Διαφήμιση-

Μια νέα σειρά πρωτοποριακών σεμιναρίων εντάσσει στα εκπαιδευτικά του προγράμματα το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), με πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του και με γνώμονα τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, στοχεύοντας στην επιμόρφωση όχι μόνο επαγγελματιών του κλάδου, αλλά και όλων των πολιτών που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες σε αγροτικά θέματα.

Τα νέα σεμιναριακά μαθήματα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων, από Γευσιγνωσία Οίνου και Ελαιολάδου μέχρι Πρακτική Γεωργία και Κοινωνική Οικονομία. Παράλληλα, διαχωρίζονται σεμινάρια που είχαν συμπτυχθεί όπως τα Φυτικά Καλλυντικά, η Σαπωνοποιία και η Αρωματοθεραπεία, καθώς και η Αμπελουργία και η Οινολογία.

Στο πλαίσιο διεύρυνσης και εμπλουτισμού των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του, το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών ενεργοποιεί και παλαιότερα σεμινάρια που αφορούν εξειδικευμένα θέματα όπως αυτοφυή και καλλιεργήσιμα μανιτάρια, αγροβιοτεχνίες, συστήματα αυτόματης άρδευσης, βιολογικές καλλιέργειες και ποτοποιία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν και κάποιο από τα βασικά σεμινάρια του ΙΓΕ που περιλαμβάνουν κύκλο μαθημάτων σε αντικείμενα όπως μελισσοκομία, ελαιοκομία, κηποτεχνία και ξύλινες κατασκευές.

Τα σεμινάρια του ΙΓΕ πραγματοποιούνται δύο φορές τον χρόνο, από Σεπτέμβριο μέχρι Ιανουάριο και από Φεβρουάριο έως Ιούνιο, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ανάλογα με το πρόγραμμα, ενώ η πρακτική εξάσκηση γίνεται σε καλλιεργούμενες εκτάσεις του Κτήματος Συγγρού. Τα σεμινάρια διάρκειας 120 ωρών γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, ενώ τα σεμινάρια διάρκειας 80 ωρών μία φορά την εβδομάδα. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των νέων σεμιναρίων θα αναρτηθεί στις 16 Αυγούστου στην ιστοσελίδα του ΙΓΕ (www.ige.gr).

-Διαφήμιση-