Νέα Ζηλανδία-Ινδονησία: Ενίσχυση των μέτρων πρόληψης κατά της μετάδοσης του αφθώδους πυρετού, μετά από εντοπισμό στο Μπαλί

H Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης 20/7 ότι προχώρησε σε ενίσχυση των μέτρων για την πρόληψη της μετάδοσης του αφθώδους πυρετού (FMD) στη χώρα, μετά τον εντοπισμό της ασθένειας στο τουριστικό θέρετρο του Μπαλί στην Ινδονησία.

“Με τον πρόσφατο εντοπισμό της ασθένειας στο τουριστικό θέρετρο του Μπαλί, λαμβάνουμε συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης της δουλειάς μας στα σύνορα, κατά τις πρόσφατες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης και μιας εκστρατείας ενημέρωσης της κοινής γνώμης,” δήλωσε ο υπουργός για την Βιοασφάλεια και τη Γεωργία Ντάμιεν Ο’Κόνορ. “Καλώ τον καθένα να είναι σε επαγρύπνηση αναλαμβάνοντας το ρόλο του για την προστασία της οικονομικής ασφάλειας της Νέας Ζηλανδίας,” τόνισε ο ίδιος.

Ο αφθώδης πυρετός είναι ένας ιός με υψηλό ποσοστό μεταδοτικότητας που προσβάλλει τα κοπάδια ζώων εκτροφής. Μία έξαρση της μετάδοσης των κρουσμάτων στη Νέα Ζηλανδία θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στις εξαγωγές γαλακτομικών προϊόντων, κόκκινου κρέατος, αλλά και στα προϊόντα χοιρινού κρέατος για μήνες ή ακόμη και χρόνια, σύμφωνα με το υπουργείο Πρωτογενών Βιομηχανιών της Νέας Ζηλανδίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ