Νέες οδηγίες ελέγχου για τον κορωνοϊό στα σφαγεία ανακοίνωσε η Κίνα

Τα εισαγόμενα ζώντα ζώα και πουλερικά που προορίζονται για σφαγή πρέπει να είναι καθαρά από κορωνοϊό πριν μπουν για επεξεργασία σε κινεζικές εγκαταστάσεις, προβλέπεται μεταξύ άλλων, στις νέες οδηγίες που εξέδωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας.

Οι οδηγίες εκδόθηκαν μετά τα αλλεπάλληλα κρούσμα κορωνοϊού που συνδέονται με μονάδες επεξεργασίας στην Ευρώπη και στην Αμερική, με την Κίνα, μάλιστα, να απαγορεύει την εισαγωγή από συγκεκριμένες περιοχές. Τα εισαγόμενα προϊόντα κρέατος πρέπει να συνοδεύονται από πιστοποιητικά ότι έχουν περάσει από τεστ νουκλεϊκού οξέος για τον ιό, πέρα από άλλα έγγραφα, πιστοποιητικά και αναφορές επιθεωρήσεων, πριν φτάσουν σε εγκαταστάσεις της χώρας.

Οι μονάδες που τα παραλαμβάνουν υποχρεούνται να κρατούν την ιχνηλασιμότητα μέχρι την πηγή προέλευσης των πουλερικών και κρεάτων και να καθιερώσουν έναν πλήρη μηχανισμό διαφάνειας. Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, που αναφέρεται στο Reuters, οι χώροι εργασίας συμπεριλαμβανομένων της σφαγής, της κοπής, της αποθήκευσης και της συσκευασίας είναι οι πιο κλειστοί και με μεγάλο συνωστισμό, με χαμηλές θερμοκρασίες, όπου ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού είναι πολύ αυξημένος. Τα ζώα που προορίζονται για σφαγή πρέπει να προέρχονται από περιοχές όπου δεν υπάρχει επιδημία, αναφέρθηκε, χωρίς, ωστόσο να προσδιοριστούν οι περιοχές.