-Διαφήμιση-

Η κλιματική αλλαγή δεν προκαλεί απλά κύματα αύξησης της θερμοκρασίας. Ανατρέποντας τους εποχικούς κύκλους, αλλάζοντας τον κύκλο του νερού, μαλακώνοντας τους χειμώνες και ζεσταίνοντας τα καλοκαίρια, η εργασία στους αμπελώνες καθίσταται δύσκολη: Στις αρχές της άνοιξης, το αμπέλι τείνει να ανθίζει όλο και πιο νωρίς, γεγονός που το εκθέτει σε επιθέσεις παγετού.

Σε όλους τους αμπελώνες, οι αυξανόμενες καλοκαιρινές θερμοκρασίες έχουν ωθήσει την περιεκτικότητα σε σάκχαρα στον μούστο και σε αλκοόλ στα κρασιά. Για αυτό στην Μπορντό, η γενική συνέλευση των ενώσεων AOC Bordeaux και Bordeaux Superieur υιοθέτησε, στις 28 Ιουνίου, ένα πρωτοφανές μέτρο προσαρμογής στην υπερθέρμανση του πλανήτη: Εθελοντές αμπελοκαλλιεργητές θα μπορούν να φυτέψουν και να καλλιεργήσουν επτά νέες ποικιλίες σταφυλιών.

Οι τέσσερις κόκκινες ποικιλίες κόκκινου σταφυλιού και οι τρεις αδελφικές τους λευκές ποικιλίες θα πρέπει να αντέξουν καλύτερα τις συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη, καθώς και ασθένειες που θα ευνοηθούν από τις νέες κλιματικές συνθήκες: Γκρίζα μούχλα, μούχλα σκόνης και περονόσπορος.

-Διαφήμιση-