Οι νέες τεχνολογίες στο επίκεντρο του συνεδρίου των φοιτητών Γεωπονικής

geoponoi-foitites
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

«Θέλαμε να καταδείξουμε ότι ο γεωπόνος δεν είναι μόνο στο χωράφι, ή δίνει φάρμακα και συμβουλές στον αγρότη.»

Μια φρέσκια ματιά και σύγχρονη αντίληψη για τα επιστημονικά συνέδρια προσπάθησαν να δώσουν οι φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ που διοργάνωσαν το 1ο Πανελλήνιο Φοιτητικό Συνέδριο Γεωπονικών Επιστημών.

Ειδικότερα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης της Παγκόσμιας Οργάνωσης Φοιτητών Γεωπονίας και Συναφών Επιστημών (IAAS), που αριθμεί 61 τμήματα σε όλο τον κόσμο, μετά από σκληρή δουλειά ενός έτους, μεγάλο ενθουσιασμό, διάθεση και αγάπη, αλλά και δυσκολίες στην όλη πορεία, κατάφεραν το συνέδριό τους να αποτελέσει για πρώτη φορά έναν τόπο συνάντησης και γνώσης καθηγητών, νέων ερευνητών από αρκετά πανεπιστήμια, εκατοντάδων προπτυχιακών φοιτητών, όπως και πολλών εκπροσώπων της αγοράς.

Στόχος ήταν οι εν δυνάμει γεωπόνοι να παρευρεθούν σε ένα διαφορετικό συνέδριο, όπως τονίζει ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Χαράλαμπος Ευταξίας, από τη Χαλκιδική, με σύγχρονη θεματολογία, με βάση τους τομείς ανάπτυξης της γεωπονικής επιστήμης, πολλά εργαστήρια συμμετοχικού σχεδιασμού, βιωματικά σεμινάρια, side events, αλλά και job fair συναντήσεις εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας με φοιτητές.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

«Θέλαμε να καταδείξουμε ότι ο γεωπόνος δεν είναι μόνο στο χωράφι, ή δίνει φάρμακα και συμβουλές στον αγρότη. Το φάσμα έχει διευρυνθεί για αυτό και κάναμε λόγο για τεχνολογία τροφίμων, για ζωική παραγωγή, για τη γεωργία ακριβείας, τις νέες εφαρμογές και τεχνολογίες, για καλλιέργειες σε συνθήκες μικροβαρύτητας και άλλα επίκαιρα θέματα», επισημαίνει ο Χαράλαμπος.

Παράλληλα, υπήρχαν έξι workshops, αλλά και θεματικές, όπως για το freelancing, δείχνοντας ένα νέο παράθυρο για το πώς μπορούν να εργαστούν μέσω του διαδικτύου, αλλά και πώς μπορούν να υποβάλουν ελκυστικό βιογραφικό σημείωμα σε μια ξένη χώρα. «Στόχος μας είναι το συνέδριο αυτό να αποτελέσει θεσμό για τα επόμενα χρόνια και να πραγματοποιηθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας», κατέληξε η πρόεδρος του IAΑS στη Θεσσαλονίκη, Νίκη-Αθηνά Ουρούμη.

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές