“Νέκυια” στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων στη Λάρισα

Μια τελευταία ξενάγηση την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 19:00 και δύο εργαστήρια, ένα για παιδιά και ένα για ενήλικες, το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου από 10:00-12:00, θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της έκθεσης “Νέκυια”, που διοργανώθηκε τον περασμένο Ιούλιο από το Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης και παρουσιάζεται στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων μέχρι τις 2 Οκτωβρίου.Η “Νέκυια” αποτελεί μια εικαστική ραψωδία για την κλιματική κρίση, όπου ένας χορός 15 “ερμηνευτών” τη σχολιάζει με μια, ετερόκλητα, συλλογική φωνή.

Η έκθεση μεταμοντέρνας τέχνης παρουσιάζεται μέσα σ’ ένα μουσείο που από την πρώτη στιγμή εντός του, το βλέμμα συναντά τη μηχανή. Εργαλεία δηλαδή του ανθρώπου που δημιουργήθηκαν για τη διευκόλυνση της δικής του ζωής, αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα πλάσματα αυτού του κόσμου.

Στον χώρο του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων στον Μύλο του Παππά, στέκουν επιβλητικά, μόνιμα εκτεθειμένα, κουφάρια της ανθρώπινης επινόησης. Ανάμεσά τους αναδύονται 15 κραυγές εικαστικού λόγου.


Η έκθεση χαρακτηρίζεται από μια ακανόνιστη αισθητική, από μια αλλόκοτη ένταση μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, μεταξύ επιφάνειας και τρισδιαστατικότητας.
Σύλληψη & Επιμέλεια: Αντιγόνη Καψάλη, Εικαστικός / Ιστορικός Τέχνης.
Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Δαλάκα Αλεξάνδρα, Διαμαντή Άρτεμις + Δουλούδης Κωνσταντίνος, Εξάρχου Δήμητρα, Κυριαζή Έλλη, Λαγού Μαρία, Μάτας Νίκος, Μπλιάτσου Γεωργία, Παναγιώτου Μαρία, Παπατζέλου Αθανασία, Παπατζέλου Μαρία, Σαρλή Ελένη, Τσιάτσιου Θεοδώρα, karl grumpe + rene p.g.

Tο πρόγραμμα των δράσεων: 30/09/2022 -19:00 Ανοιχτή ξενάγηση στην περιοδική έκθεση από την επιμελήτρια της έκθεσης Α. Καψάλη 01/10/2022 – 10:00-12:00 Εικαστικό workshop για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών “Τα τελευταία γενέθλια της γης”.
Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη.

Ωράριο λειτουργίας Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων: Τρίτη-Κυριακή 10:00-14:00 και Τετάρτη-Παρασκευή 18:00-21:00 Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 2410 530083.

Πηγή: ertnews.gr