Νέος σεισμός στο Αρκαλοχώρι Κρήτης μεγέθους 5,4 το πρωι της Τρίτης – ανησυχία από τους ολονύκτιους μετασεισμούς – video από τις καταστροφές

Νωρίς το πρωί της Τρίτης (28/9), στις 07.50, σημειώθηκε ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, προκαλώντας και πάλι ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το cretapost, από το πρωί της Δευτέρας στις 9:17 έως το βράδυ στις 21:15 (12 ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό), το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε 51 δονήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων ξεπερνούσαν τους 3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και γίνονταν ιδιαίτερα αισθητές λόγω του μικρού εστιακού βάθους.

Έντονη όμως ήταν η σεισμική δραστηριότητα και το βράδυ της Δευτέρας, καθώς οι μετασεισμοί ήταν συνεχείς, με τον τελευταίο να καταγράφεται λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα -στις 00:37- με επίκεντρο περιοχή 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άρβης.

Μάλιστα, σε διάστημα λίγων μόνο ωρών καταγράφηκαν μετασεισμοί μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμας Ρίχτερ, ενώ στις 21:15 είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών που “ταρακούνησε” ιδιαίτερα και το Ηράκλειο.

Πηγή: News247.gr / Κεντρικό video Sarantos Nikos