Ι. Σμυρλής: Το πρόγραμμα «AGRIFOOD EXPORTS 360°» ενισχύει τους Έλληνες παραγωγούς και εξαγωγείς με αποτελεσματικά εργαλεία

Την «αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα που επέδειξε η ελληνική οικονομία επιτυγχάνοντας όχι μόνο να διατηρήσει τις εξαγωγές σε σταθερά επίπεδα αλλά και να τις αυξήσει» σε αυτήν την «πραγματικά ιδιάζουσα παγκόσμια συγκυρία», τόνισε ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, χθες, Πέμπτη 14 Ιουλίου, το απόγευμα, σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του σε εκδήλωση με θέμα «Η Σημασία των Εξαγωγών για τις Αγροδιατροφικές Επιχειρήσεις» στο πλαίσιο του προγράμματος «AGRIFOOD EXPORTS 360°». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Οργανισμό «Νέα Γεωργία, Νέα Γενιά» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την υποστήριξη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Επιμελητήριο Αχαΐας.

Αναφερόμενος στην Εργαλειοθήκη της Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών, που έρχεται να ενισχύσει τους Έλληνες επιχειρηματίες και εξαγωγείς με νέα και αποτελεσματικά ψηφιακά εργαλεία και προγράμματα επιμόρφωσης, ο γγ ΔΟΣΕ σημείωσε ότι και το πρόγραμμα «AGRIFOOD EXPORTS 360°» συμβάλλει ακριβώς προς αυτήν την κατεύθυνση. Διότι, όπως είπε, απευθύνεται σε επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων και συνεταιρισμών, αλλά και παραγωγούς, με στόχο την παροχή ουσιαστικών και πρακτικών γνώσεων, προκειμένου να αποκτήσουν δεξιότητες στις πλέον σύγχρονες τεχνικές στον χώρο των εξαγωγών.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η ποιότητα των ελληνικών προϊόντων έχει καταστήσει τον κλάδο των τροφίμων και των αγροτικών προϊόντων έναν από τους σημαντικότερους εξαγωγικούς κλάδους της χώρας, με ισχυρή παρουσία στις διεθνείς αγορές. Υπογράμμισε, δε, ότι σημαντικό κομμάτι της εξαγωγικής δραστηριότητας αλλά και του brand name της Ελλάδας αποτελούν και τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), τα οποία έχουν κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση και πιστώνονται, πλέον, παγκοσμίως ως αποκλειστικά ελληνικά.

Τέλος, ο κ. Σμυρλής τόνισε ότι οι εξαγωγές και συγκεκριμένα ο κλάδος τροφίμων και αγροτικών προϊόντων υπήρξε ανέκαθεν ένας από τους σημαντικότερους τομείς εξωστρέφειας της Ελλάδας. Για αυτόν τον λόγο, «η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής γης και να συνδράμουμε με στοχευμένα και αποτελεσματικά εργαλεία τις προσπάθειες των Ελλήνων αγροτών», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ