ΗΠΑ: Νομοσχέδιο φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει την «πρωτιά» του αγροτικού κλάδου στις αυτοκτονίες

hpa-nomosxedio-agrotes
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Νομοσχέδιο με στόχο τη βελτίωση της ψυχικής υγείας των εργαζομένων που απαρτίζουν τον αγροτικό τομέα κατατέθηκε πριν από μερικές ημέρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Η χρονική συγκυρία της πρωτοβουλίας δεν είναι τυχαία, καθώς είχε προηγηθεί εκτενές αφιέρωμα της εφημερίδας Guardian στα υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών μεταξύ των αγροτών, το οποίο έλαβε εκτεταμένη δημοσιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα Guardian επικαλέστηκε επίσημα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία οι κλάδοι της αμερικανικής γεωργίας, της αλιείας και της δασοκομίας μαστίζονται από τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών ανάμεσα στα συνηθισμένα επαγγέλματα (84,5 θάνατοι ανά 100.000 άτομα).

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Εφόσον το ανωτέρω νομοσχέδιο εγκριθεί, θα συσταθεί ομάδα εργασίας για τη μελέτη των παραγόντων που έχουν συντελέσει στα υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών και κατάχρησης ουσιών. Στη συνέχεια, θα δημιουργηθούν δωρεάν πόροι, με στόχο την αύξηση των υπηρεσιών υποστήριξης της ψυχικής υγείας και την πρόληψη των αυτοκτονιών.

«Η αύξηση του κόστους εργασίας, η έλλειψη εργαζομένων, ο παγκοσμιοποιημένος ανταγωνισμός, οι εξαγορές και η συγκέντρωση γης είναι μόνο μερικοί από τους αμέτρητους παράγοντες που ασκούν οικονομική πίεση στους ιδιοκτήτες των αγροτικών εκμεταλλεύσεων στις ΗΠΑ», δηλώνει στο The New Food Economy ο Gerald Baron, εκτελεστικός διευθυντής της αμερικανικής ομάδας αγροτών Save Family Farming, που δραστηριοποιείται για την προστασία της οικογενειακής γεωργίας.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress