Νομοσχέδιο για προστασία αγροτών από αθέμιτες πρακτικές ετοιμάζει το ΥΠΑΑΤ

Στην κατάθεση, το αμέσως επόμενο διάστημα, νομοσχεδίου για την ενίσχυση και διασφάλιση του εισοδήματος των αγροτών, το οποίο θα τους προστατεύει από τις αθέμιτες πρακτικές που αναπτύσσονται εις βάρος τους, προχωράει το ΥΠΑΑΤ.

Όπως  προανήγγειλε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη, «θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή τις επόμενες ημέρες, ένα νομοσχέδιο υπέρ των παραγωγών μας, το οποίο θα τους προστατεύει από τις αθέμιτες πρακτικές που αναπτύσσονται εις βάρος τους. 

Που θα επιτρέπει στους αγρότες μας να ενισχύσουν την διαπραγματευτική τους θέση, που θα υποχρεώνει την ύπαρξη σαφών και ξεκάθαρων όρων στις συμφωνίες που θα συνάπτονται μεταξύ αυτών και των αγοραστών των προϊόντων τους. Που θα ορίζει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα πληρωμών, τα οποία θα τους επιτρέπουν να προγραμματίσουν την δραστηριότητα τους και τη ζωή τους. Ένα νομοσχέδιο που προβλέπει και έναν ελεγκτικό μηχανισμό, για να εξασφαλίσει την τήρησή του».