Β. Αποστόλου: «Θα πάω στα μπλόκα υπό προϋποθέσεις»

«Βρισκόμαστε σε διαρκή διάλογο με τους αγρότες σε πολλά επίπεδα. Έχουμε κάνει επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα. Συζητάμε μαζί τους. Είμαστε εδώ και όποτε το επιθυμούν μπορούμε να ξανασυζητήσουμε». Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «ΥΧ» και το «ypaithros.gr».

Ειδικότερα απαντώντας σε ερώτηση του Διευθυντή της «ΥΧ», Αλέξανδρου Παπασταθόπουλου αν η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ θα πήγαινε να μιλήσει μαζί τους στα μπλόκα ο Υπουργός τόνισε ότι «οι συζητήσεις αυτές δεν είναι εύκολο να γίνουν. Θα πάμε και στα μπλόκα αρκεί να έχουν διασφαλιστεί κάποια πράγματα», σημείωσε. Και πρόσθεσε: «Πρέπει να υπάρξει η δέσμευση ότι δεν θα σημειωθούν επεισόδια».

Όσον αφορά τον λόγο που οι αγρότες δεν πείστηκαν και προβαίνουν και φέτος σε κινητοποιήσεις ο κ. Αποστόλου το απέδωσε σε έλλειψη ενημέρωσης τονίζοντας ότι «έχουν υπάρξει ρυθμίζεις για τα φορολογικά. Το 95,4% των Ελλήνων αγροτών συμπεριλαμβάνονται στο αφορολόγητο. Δεν θα πληρώσουν φόρο ούτε ένα ευρώ. Γιατί λοιπόν μιλάμε για το φορολογικό;».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου στο επόμενο φύλλο της «ΥΧ» που κυκλοφορεί στα περίπτερα την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου