Ο Ιταλός Πρέσβης στην Περιφέρεια Κρήτης

Ο Ιταλός Πρέσβης στην Περιφέρεια Κρήτης

Την Κρήτη επισκέφτεται αυτές τις ημέρες ο Ιταλός Πρέσβης Λουίτζι Μάρας, ο οποίος πραγματοποίησε σειρά επαφών. Την Τρίτη 21 Ιούνη επισκέφτηκε και συζήτησε με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Περιφέρεια Κρήτης, ο Ιταλός πρέσβης, συνοδευόμενος από τον πρώην πρόξενο της Ιταλίας στο Ηράκλειο, Αλμπέρτο Μπαρτολούτσι και τη δεύτερη γραμματέα της ιταλικής πρεσβείας, Ελεονόρα Λόπετς, εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται στο νησί. Επίσης, τόνισε ότι οι σχέσεις της Ιταλίας με την Ελλάδα είναι άριστες και μπορούν να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο με την Κρήτη, στους τομείς του πολιτισμού αλλά και της οικονομίας.

Ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε ότι με την Ιταλία μάς ενώνουν κοινοί ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί. Μάλιστα, όπως σημείωσε, προς αυτήν την κατεύθυνση μπορούν να υπάρξουν συνεργασίες, ιδιαίτερα στον τομέα του πολιτισμού, λόγω και της παρουσίας της ιταλικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στη Γόρτυνα, όπου πραγματοποιεί ανασκαφικό έργο. Υποστήριξε, δε, ότι μπορούν να υπάρξουν περαιτέρω συνεργασίες του νησιού με την Ιταλία στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό αλλά και τη μεταποίηση.

Επίσης, ο κ. Μάρας, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμαρχο Ηρακλείου, ο οποίος τον καλωσόρισε και του ευχήθηκε καλή διαμονή, ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία μετείχε και ο εντεταλμένος σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα τουρισμού, Gian Andrea Garancini, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός.