Ο κλάδος εμφιαλωμένου νερού στηρίζει την αειφόρο ανάπτυξη

Ο κλάδος εμφιαλωμένου νερού στηρίζει την αειφόρο ανάπτυξη
-Διαφήμιση-
gaia-sense

«Η βιώσιμη διαχείριση πόρων αποτελεί βασικό παράγοντα για τη βιώσιμη ανάπτυξη και συνεπώς κορυφαία προτεραιότητα για τη βιομηχανία εμφιαλωμένων νερών» αναφέρει σε δήλωσή του ο Αναστάσιος Κλάψης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιριών Εμφιαλώσεως Ελληνικού Φυσικού Μεταλλικού Νερού (ΣΕΦΥΜΕΝ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22/3).

Σύμφωνα με τον κ. Κλάψη, «οι παραγωγοί φυσικού μεταλλικού νερού και νερού πηγής αναγνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η προστασία της ποσότητας και της ποιότητας του νερού παγκοσμίως και δουλεύουν σε συμπράξεις ιδιωτικού-δημόσιου τομέα με τις τοπικές κοινότητες, τους δημόσιους φορείς και τους αγρότες ώστε να διασφαλίσουν την προστασία της γης που περιβάλλει τις υπόγειες πηγές νερού, συμβάλλοντας στην προστασία των φυσικών οικοσυστημάτων και στη διασφάλιση της βιοποικιλότητας και των φυσικών οικοτόπων».

-Διαφήμιση-
freskon ekthesi

Ο ΣΕΦΥΜΕΝ, σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στοχεύει στη διαμόρφωση του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου για την ορθολογική διαχείριση του υδάτινου πλούτου και στη διαφύλαξη των πηγών ενώ, εξακολουθεί να παίζει ηγετικό ρόλο στην προώθηση της ανακύκλωσης, στη μείωση της συσκευασίας της και στην ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας και νερού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

-Διαφήμιση-
συμβουλευτική στον αγροτικό τομέα