Ο Ολάντ βγάζει στη σέντρα τον Μπαρόζο για την πρόσληψη στην Goldman Sachs

Ο Ολάντ βγάζει στη σέντρα τον Μπαρόζο για την πρόσληψη στην Goldman Sachs
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

«Ηθικά απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο Γάλλος πρόεδρος την πρόσληψη του πρώην προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.

Στην ομιλία του που μεταδόθηκε απευθείας από τη γαλλική τηλεόραση, με αφορμή την εθνική γιορτή της χώρας, ο Ολάντ ανέφερε ότι η Γαλλία ζήτησε ήδη επισήμως την Τετάρτη 13 Ιουλίου από τον Πορτογάλο πολιτικό, ο οποίος είχε ηγηθεί επί 10 χρόνια της Επιτροπής των Βρυξελλών, να εγκαταλείψει τα σχέδιά του να εργαστεί γι’ αυτή την τράπεζα.

-Διαφήμιση-

Στην ίδια ομιλία, ο Ολάντ απείλησε να απομακρύνει από την κυβέρνηση τον υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν, αν δεν σέβεται την κυβερνητική “αλληλεγγύη” και την ανάγκη να “υπηρετήσει μέχρι το τέλος” χωρίς “προσωπικές και ακόμη λιγότερο προεδρικές φιλοδοξίες”.

“Ο σεβασμός σ’ αυτούς τους κανόνες σημαίνει παραμονή στην κυβέρνηση, ο μη σεβασμός σημαίνει μη παραμονή σ’ αυτήν”, δήλωσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Ο Ολάντ έκανε επίσης γνωστό ότι δεν θα παραταθεί πέραν της 26ης Ιουλίου η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα μετά τις ισλαμιστικές επιθέσεις στο Παρίσι.

“Δεν μπορούμε να παρατείνουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης επ’ αόριστον, δεν θα είχε νόημα. Αυτό θα σήμαινε ότι δεν είμαστε πλέον μια δημοκρατία στην οποία ο νόμος εφαρμόζεται σε όλες τις περιστάσεις”, δήλωσε ο Ολάντ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki