ΟΑΣΗ: Να δοθούν εδώ και τώρα οι αποζημιώσεις για το καρπούζι

«Να δοθούν εδώ και τώρα οι αποζημιώσεις για το καρπούζι που επλήγη από την πανδημία, καθώς και να  καλυφθούν και οι μικρομεσαίοι παραγωγοί κηπευτικών οι οποίοι βγήκαν και αυτοί εκτός αποζημιώσεων», ζητά με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ).

Όπως επισημαίνει «οι αγρότες του νομού βρίσκονται σε αναβρασμό, γιατί μέχρι σήμερα η κυβέρνηση έχει αποζημιώσει μόνο το 20% της καλλιέργειας καρπουζιού του 2020, από την πανδημία του κορονοϊού.  Τέλος, η ΟΑΣΗ τονίζει ότι η συνέχεια της καλλιέργειας είναι ασύμφορη.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, ΚΑΡΔΑΜΑ και ΠΗΝΕΙΑΣ

Ανακοίνωση:

Οι αγρότες του νομού βρίσκονται σε αναβρασμό, γιατί μέχρι σήμερα η κυβέρνηση έχει αποζημιώσει μόνο το 20% της καλλιέργειας καρπουζιού του 2020, από την πανδημία του κορονοϊού. Έμειναν απ’ έξω πολλοί συνάδελφοι αγρότες παραγωγοί κηπευτικών έξω από τις ενισχύσεις.

Ουσιαστικά δηλαδή τα όψιμα καρπούζια έμειναν έξω, αυτών η τιμή ήταν σε εξευτελιστικά επίπεδα κατά το μήνα Ιούλιο.

Βρισκόμαστε ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου, τα δε έξοδα είναι τεράστια, πολύ πάνω από τις μηδενικές περσινές εισπράξεις και η συνέχεια της καλλιέργειας είναι τρομακτικά ασύμφορη.

Η κυβέρνηση χρηματοδοτεί πλουσιοπάροχα τις μεγάλες επιχειρήσεις και για τους αγρότες ότι ψίχουλα μείνουν.

ΖΗΤΑΜΕ, εδώ και τώρα άμεση αποζημίωση από την κυβέρνηση, να κάλυψη την καλλιέργεια όψιμου καρπουζιού, προκειμένου οι αγρότες να σταθούν στα πόδια τους. Όπως επίσης να καλυφθούν και οι μικρομεσαίοι παραγωγοί κηπευτικών οι οποίοι βγήκαν και αυτοί εκτός αποζημιώσεων.”

Πηγή: ert.gr, patrisnews.com