Οδηγός για τη Βιομηχανία Τροφίμων στην εποχή της πανδημίας από ΕΦΕΤ και ΣΕΒΤ

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.), εκδίδει τον «Οδηγό για τη Βιομηχανία Τροφίμων» με σκοπό την παροχή απλών και πρακτικών οδηγιών υπό το πρίσμα της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τον ιό SARS-CoV-2.

Σε αντίθεση με τις επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης, η Βιομηχανία Τροφίμων δεν ανέστειλε τη λειτουργία της και έχοντας δομημένα και ιδιαιτέρως ανεπτυγμένα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ) πρέπει να αντιμετωπίσει τον ιό SARS-CoV-2, μέσω της ανάπτυξης και εφαρμογής νέων μέτρων ελέγχου ή/και της τροποποίησης των μέτρων που ήδη εφαρμόζονται.

Η επιλογή και η ένταση εφαρμογής των μέτρων αυτών μπορεί να παρουσιάζουν διαφοροποίηση μεταξύ επιχειρήσεων ή διαφορετικών μονάδων μιας επιχείρησης και θα πρέπει να βασίζονται σε κριτήρια λειτουργικών χαρακτηριστικών και επικινδυνότητας μετάδοσης του ιού.