Οδικός χάρτης Ελλάδας-Ρωσίας στον αγροτικό τομέα

Οδικός χάρτης Ελλάδας-Ρωσίας στον αγροτικό τομέα

Ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας στον αγροτικό τομέα, αλλά και στον τομέα της έρευνας, στη βάση του υφιστάμενου οδικού χάρτη, προωθεί η ελληνική πλευρά. Στόχος είναι η τόνωση των διμερών εμπορικών σχέσεων στον τομέα της αγροδιατροφής, ώστε, όταν αρθεί το εμπάργκο, οι εγχώριες επιχειρήσεις να είναι έτοιμες για την είσοδό τους στην πολλά υποσχόμενη ρωσική αγορά.

Η ενίσχυση των διμερών εμπορικών σχέσεων βρέθηκε στο επίκεντρο σχετικής εκδήλωσης, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού, Μάρκου Μπόλαρη. Όπως εξήγησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η προσέγγιση γίνεται με αφετηρία ένα ποιοτικό μοντέλο ανάπτυξης, με ενσωμάτωση της καινοτομίας και εδραίωση της επωνυμίας των ελληνικών προϊόντων στα πιο απαιτητικά ράφια σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπο Κασίμη, σήμερα είναι αναγκαία η επικαιροποίηση της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών για οικονομική, επιστημονική και τεχνική συνεργασία στον τομέα της γεωργίας και των τροφίμων, στο πλαίσιο της οποίας, όπως είπε, θα προβλέπεται και η σύσταση μικτής ελληνορωσικής επιτροπής στο συγκεκριμένο πεδίο.