Οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ σε ανέργους ΠΑΣΕΓΕΣ, «Ελληνικός Νηογνώμων»

Με κοινές υπουργικές αποφάσεις εγκρίθηκε η καταβολή 1.000 ευρώ εφάπαξ οικονομικής βοήθειας σε ανέργους της ΠΑΣΕΓΕΣ και της «Ελληνικός Νηογνώμων Α.Ε».

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η χορήγηση από τον OAEΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ, σε κάθε άνεργο πρώην εργαζόμενο της συνεταιριστικής οργάνωσης ΠΑΣΕΓΕΣ, που, κατά τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης, είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

Παράλληλα, με ξεχωριστή Κοινή Υπουργική Απόφαση, εγκρίθηκε η χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ, α) σε κάθε άνεργο πρώην εργαζόμενο της εταιρείας «Ελληνικός Νηογνώμων ΑΕ», που, κατά τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης, είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ και β) σε κάθε εργαζόμενο της εταιρείας «Ελληνικός Νηογνώμων ΑΕ», που, κατά τη δημοσίευση της παρούσας, δεν διαθέτει καταγγελία της σχέσης εργασίας (λόγω διακοπής εργασιών της εκμετάλλευσης ή άλλης αιτίας) ή έχει ασκήσει το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας (άρθρο 325 ΑΚ) και πληροί τις προϋποθέσεις για επιδότηση ανεργίας του άρθρου 20 ν. 1836/1989.

Τις ΚΥΑ υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών Α. Χαρίτσης, η υπουργός Εργασίας Έ. Αχτσιόγλου, ο αν. υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης και ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Ηλιόπουλος.

Πηγή: businessnews.gr