Οικονομικό Πανεπιστήμιο: Εκπαίδευση στους κλάδους της Οινοποιίας, της Ποτοποιίας και της Ζυθοποιίας

Ξεκινάει ο νέος κύκλος μαθημάτων

Οικονομικό Πανεπιστήμιο: Εκπαίδευση στους κλάδους της Οινοποιίας, της Ποτοποιίας και της Ζυθοποιίας
-Διαφήμιση-

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με την εταιρεία στρατηγικού μάρκετινγκ και επικοινωνίας Ally, σχεδίασε και υλοποιεί, μέσω του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Πανεπιστημίου, τρία εκπαιδευτικά προγράμματα σύντομης διάρκειας, που άπτονται του αγροτικού τομέα. Ο λόγος για τα προγράμματα με τίτλο «Επιχειρηματικότητα στην Οινοποιία», «Επιχειρηματικότητα στην Ποτοποιία» και «Επιχειρηματικότητα στη Ζυθοποιία».

Τα προγράμματα έχουν σκοπό να παρέχουν στους συμμετέχοντες τις βασικές απαραίτητες γνώσεις μαζί με μια σύγχρονη, σφαιρική ματιά του επιχειρείν στους ανωτέρω τομείς (Wine Business, Distillery Business, Brewing Business), καλύπτοντας συνάμα ένα ευρύ φάσμα θεωρίας και πρακτικών εφαρμογών. Πιο συγκεκριμένα, θέλουν να αποτελέσουν έναν συνδυασμό διδασκαλίας και παρουσίασης πραγματικών case studies από εκπροσώπους των πλέον επιτυχημένων επιχειρήσεων των τριών χώρων. Στο πλαίσιο αυτών, θα καλυφθούν θέματα όπως το marketing και το management, η δημιουργία ενός brand, η εύρεση πελατών, η προσέγγιση των media, οι εξαγωγές και οι τρόποι προώθησης του προϊόντος στο εξωτερικό (κεφάλαιο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον Οινοτουρισμό και τον τουρισμό Ζύθου), οι πωλήσεις, οι τάσεις και η παραγωγική διαδικασία. Επιπλέον, θα μελετηθεί το αλκοόλ και οι ιδιαιτερότητές του ανά περίπτωση. Επιστημονικός Υπεύθυνος των προγραμμάτων, τα οποία οδηγούν σε Βεβαίωση Επιμόρφωσης και Κατάρτισης, είναι ο καθηγητής Γ. Κουρέτας.

Σε ποιους απευθύνονται:

  • Στελέχη επιχειρήσεων Οινοποιίας, Ποτοποιίας – Αποσταγματοποιίας, Ζυθοποιίας
  • Στελέχη διαφημιστικών εταιρειών με πελάτες από τον κλάδο
  • Οινοποιούς, Ποτοποιούς, Ζυθοποιούς
  • Μελλοντικούς επαγγελματίες
  • Wine bloggers/vloggers & δημοσιογράφους
  • Επιχειρηματίες στην Οινοποιία, Ποτοποιία – Αποσταγματοποιία, Ζυθοποιία
  • Μελλοντικούς επιχειρηματίες
  • Ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τους τρεις κλάδους

Ως ημερομηνία έναρξης του κύκλου μαθημάτων έχει οριστεί η 17η Φεβρουαρίου. Η διάρκεια των σπουδών ανέρχεται στις 6 εβδομάδες, με συνολικά 75 ώρες διδασκαλίας (λήξη κύκλου: 25/03/2017). Τα μαθήματα θα παραδίδονται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο σε χώρους του Πανεπιστημίου. Τέλος, τα δίδακτρα ανέρχονται στο ποσό των 900€ (Δυνατότητα επιδότησης διδάκτρων μέσω ΛΑΕΚ 0,24%).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΚΕΚ, προκειμένου να ενημερωθούν για τη λεπτομερή δομή των μαθημάτων και να δηλώσουν συμμετοχή: http://kek.aueb.gr

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρθουν σε επαφή με τους υπεύθυνους επικοινωνίας:

Καλκάνης Πέτρος, υπεύθυνος ΚΕΚ/ΟΠΑ, Τηλ.: 210 82 03 914, E-mail: [email protected], Γεωργαντζή Ελένη, υπεύθυνη Γραμματείας, Τηλ.: 210 82 03 912, 210 82 03 913, E-mail: [email protected]

*Οι αιτήσεις συμμετοχής εξετάζονται από Επιτροπή του Πανεπιστημίου

**Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Έχοντας τριακονταετή παρουσία στην παροχή πρωτοπόρων ακαδημαϊκών προγραμμάτων, τo MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι το πρώτο σχετικό πρόγραμμα στην Ελλάδα, έχοντας από το 1985 συσσωρευμένη εμπειρία και γνώση στην εκπαίδευση υψηλού επιπέδου στελεχών σε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Διαμέσου της λειτουργίας του, επιχειρεί να θέσει τις μεταπτυχιακές σπουδές πάνω σε σύγχρονες βάσεις, αναπτύσσοντας την επόμενη γενιά των ηγετών της ελληνικής επιχείρησης και διεθνούς επιχειρηματικότητας και προσφέροντας πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό κορυφαίων ελληνικών και διεθνών επιχειρήσεων.

-Διαφήμιση-