Οίνοι χωρίς ή χαμηλής περιεκτικότητας αλκοόλ στον παγκόσμιο διαγωνισμό οίνων CMB στις Βρυξέλλες

Στα μετάλλιά του, οι διοργανωτές του Βελγίου προτίθενται να αναδείξουν την προσφορά της κατηγορίας ποτών χωρίς αλκοόλη ή χαμηλής περιεκτικότητας.

Για το εικοστό έβδομο διαγωνισμό, η Concours Mondial de Bruxelles (CMB) καλωσορίζει μια νέα κατηγορία: τους μη αλκοολούχους οίνους ή οίνους χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ (ανώτατο όριο 5,5° alc). “Μέσα από τα αποτελέσματα, ο καταναλωτής που αναζητά ένα ποτό χωρίς αλκοόλ (ή με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ) θα μπορεί να βρει ποιοτική προσφορά”, ανακοινώνει το δελτίο τύπου, τονίζοντας ότι η CMB “επιθυμεί να απαντήσει στο αίτημα ορισμένων καταναλωτών και να αναλύσει συγκεκριμένες και αντικειμενικές τάσεις της αγοράς “. Με σπόνσορα τη βελγική εταιρεία MIS S.A. (ειδικευμένη στην αποαλκοόλωση σε μπύρες, στους μηλίτες και στα κρασιά), η νέα κατηγορία ανταποκρίνεται στην εμφάνιση των πρόσφατων ανησυχιών των καταναλωτών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες του Wine Intelligence, οι καταναλωτές κάνουν όλο και περισσότερο επιλογές ποτών με βάση το ποσοστό του οινοπνεύματος. Το 2019, το μερίδιο των καταναλωτών που θεωρούσαν σημαντικό αυτό το χαρακτηριστικό ανέρχεται στο 51% στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 44% στην Αυστραλία, το 46% στον Καναδά, το 42% στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία … Η αμφισβήτηση της κατανάλωσης αλκοόλ πηγαίνει χέρι-χέρι με τη μείωση των όγκων των αλκοολούχων ποτών που καταναλώνονται.

«Ευκαιρία»

“Αν και η πλειοψηφία όσων αναφέρουν ότι μειώνουν την κατανάλωση οινοπνεύματος το κάνουν χωρίς να πίνουν περισσότερο, υπάρχει μια ευκαιρία πλέον για ποτά με χαμηλό βαθμό”, αναφέρει το Wine Intelligence.

Πηγή: ΚΕΟΣΟΕ