Ολλανδία: Τα κυβερνητικά μέτρα απειλούν 600 εκμεταλλεύσεις με απαλλοτρίωση

Εξακόσιοι Ολλανδοί αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της αναγκαστικής πώλησης των εκμεταλλεύσεών τους στην άκαμπτη εθνική τους κυβέρνηση τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά του GBNews.

Σε συνέντευξη στον βρετανικό ειδησεογραφικό οργανισμό, η Ολλανδή δημοσιογράφος Eva Vlaardingerbroek υπογράμμισε ότι οι αγρότες της χώρας της εξακολουθούν να είναι εξοργισμένοι με τους ηγέτες τους, στον απόηχο του κυβερνητικού σχεδίου υποχρεωτικής εξαγοράς αγροκτημάτων που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Αποτελεί βασικό μέτρο σε μια νέα περιβαλλοντική έκθεση που κυκλοφόρησε το ολλανδικό κράτος ως αντίδραση στις διαμαρτυρίες των αγροτών που συγκλόνισαν την Ολλανδία από την άνοιξη κι έπειτα.

«Το αποτέλεσμα του νέου προγράμματος είναι χειρότερο από ό,τι του προηγούμενου. Θα απαλλοτριώσουν 600 αγροκτήματα μέσα στον επόμενο χρόνο», λέει η Vlaardingerbroek.

Υποχρεώνοντας σε μείωση του αριθμού των βοοειδών και των εκμεταλλεύσεων, καθώς και των λιπασμάτων που χρησιμοποιούνται στη γεωργία, η ολλανδική κυβέρνηση στοχεύει στην ελάττωση των εκπομπών οξειδίου του αζώτου από τον πρωτογενή τομέα, ώστε να επιτύχει τους στόχους της για την κλιματική αλλαγή.