Το αντίπαλο δέος της Apple είναι εδώ και δίνει απαντήσεις σχετικά με το ελαιόλαδο

Ollie App: Η εκπαίδευση για το ελαιόλαδο περνά πλέον και μέσα από την τεχνολογία

olive-app
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Πολύτιμος βοηθός όλων όσοι ασχολούνται με τον κλάδο του ελαιόλαδου, αλλά και των καταναλωτών που χρησιμοποιούν το πολύτιμο αυτό προϊόν –που αποτελεί τη βάση της μεσογειακής διατροφής– στην κουζίνα τους, φιλοδοξεί να αποτελέσει η νέα εφαρμογή του αμερικανικού εκδοτικού οίκου «Olive Oil Times». Το αντίπαλο δέος της Siri της Apple, που ακούει στο όνομα Ollie, είναι εδώ, έτοιμη να δώσει απάντηση σε κάθε ερώτηση του χρήστη, εφόσον σχετίζεται με το συγκεκριμένο θεματικό πεδίο.

Ειδικότερα, το Ollie App αποτελεί μια τεχνολογικά προηγμένη εφαρμογή, που αναπτύχθηκε από το εκπαιδευτικό εργαστήριο του «Olive Oil Times» και σε ποσοστό ακρίβειας που ξεπερνάει το 90%, παρέχει στους χρήστες της απαντήσεις και πληροφορίες σχετικά με το ελαιόλαδο, αλλά και την ελιά.

Εξελίσσεται συνεχώς

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Εκτός από απλές ερωτήσεις, όπως για παράδειγμα «τι είναι η ποικιλία Κορωνέικη ή η Καλαμών; Ποια είναι τα καλύτερα ελαιόλαδα κάθε χώρας;», η Ollie έχει… εκπαιδευτεί σε χιλιάδες σενάρια και προβληματισμούς, για πιο εξειδικευμένα θέματα. Μάλιστα, σε συνδυασμό με την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI), καλεί τους χρήστες να κάνουν ερωτήσεις, τόσο φωνητικές όσο γραπτές, ενώ έχει τη δυνατότητα να μαθαίνει και να εξελίσσεται συνεχώς (μέσα από τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει), προκειμένου να παρέχει σωστότερη πληροφόρηση.

Χρήσιμη για παραγωγούς και καταναλωτές

Προς το παρόν, η εφαρμογή εξελίσσεται μέσω της ιστοσελίδας του Olive Oil Times, του Facebook, του Messenger, ενώ η εικονική βοηθός της Microsoft, που ακούει στο όνομα Cortana, βοηθά του χρήστες με την πλοήγηση και τη διαδικασία των ερωτήσεων.

Όπως δηλώνει ο υπεύθυνος δημιουργίας του Ollie App και εκδότης, Curtis Cord, «η εφαρμογή μπορεί ήδη να παρέχει γρήγορες και απλές απαντήσεις σε πάνω από το 95% των ερωτήσεων που θέτουν οι άνθρωποι για το ελαιόλαδο. Στόχος μας είναι να διαθέσουμε όλες τις υπάρχουσες πληροφορίες γρήγορα και με ακρίβεια οπουδήποτε και όποτε το χρειάζονται οι χρήστες».

Όπως ο ίδιος πρόσθεσε, «το πεδίο εφαρμογής του έργου δεν έχει όρια. Στόχος μας είναι όχι μόνο να βοηθήσουμε τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες της αλυσίδας εφοδιασμού, αλλά και τους καταναλωτές με σωστές και γρήγορες πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις. Βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου δρόμου και, ως εκ τούτου, θεωρούμε το έργο Ollie ως σημαντική πρωτοβουλία στην αποστολή μας που δεν είναι άλλη από την εκπαίδευση όσων ασχολούνται με το ελαιόλαδο».

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress