Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία των «50 Great Greek Wines»

Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία των «50 Great Greek Wines»

Η λίστα 50 κορυφαίων ελληνικών κρασιών, «50 Great Greek Wines», αναδείχθηκε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, σε εκδήλωση, προσαρμοσμένη στους περιορισμούς λόγω της πανδημίας, η οποία αποτέλεσε την κορύφωση της διεξαγωγής του διαγωνιστικού σκέλους που έγινε στην Αθήνα, από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Υποψήφια για μια θέση στη λίστα των «50» ήταν 420 κρασιά, από 140 οινοποιεία και 74 ποικιλίες. Τα 50 Great Greek Wines θα εκπροσωπήσουν επάξια τη χώρα μας στις διεθνείς αγορές ώστε να τοποθετηθεί το ελληνικό κρασί στην κορυφή της παγκόσμιας οινικής σκηνής.

Ο Γιάννης Καρακάσης, Master of Wine και ιδρυτής του 50 Great Greek Wines δήλωσε έπειτα από την ολοκλήρωση της απονομής:

«Το πρώτο βήμα για να βάλουμε ένα επιπλέον λιθαράκι στο οικοδόμημα του ελληνικού κρασιού ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Πολλά συγχαρητήρια σε όσους παραγωγούς κατάφεραν να δουν το κρασί τους στη λίστα του πρώτου 50 Great Greek Wines. Επιπλέον, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους όλους τους παραγωγούς που συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία, δίνοντας ψυχή στο όραμά μας, τους συνεργάτες μου και τους χορηγούς μας που πίστεψαν σε αυτή την πρωτοβουλία».

Σχετικά με τα επόμενα βήματα του καινοτόμου οινικού project 50 Great Greek Wines, ο Γιάννης Καρακάσης MW, επεσήμανε:

«Δεν σταματάμε εδώ! Θα συνεχίσουμε μεθοδικά τις ενέργειές μας ώστε να καταφέρει παγκοσμίως το ελληνικό κρασί να αποτελεί δίκη του κατηγορία, να καταφέρει να βγει από τα «The Others». Έτσι, σε λίγες μέρες θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά το πλάνο των ενεργειών που σχεδιάζουμε εδώ και καιρό για την περαιτέρω προώθηση και προβολή του ελληνικού κρασιού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ