Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του gaiasense στην Κρήτη (βίντεο)

-Διαφήμιση-
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου η εκδήλωση της NEUROPUBLIC για το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense με τίτλο «Το gaiasense πρωτοπορεί στην Κρήτη», στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis Hotel στο Ηράκλειο.

Περισσότεροι από 100 φορείς του αγροδιατροφικού τομέα της Κρήτης, μεταξύ των οποίων γεωπόνοι, παραγωγοί και άλλοι παραγωγικοί φορείς, έδωσαν το παρών στην εκδήλωση, που είχε ως στόχο την παρουσίαση όλων των πτυχών του καινοτόμου συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense.

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν, μεταξύ άλλων, για τον τρόπο λειτουργίας του gaiasense, το ρόλο του γεωπόνου στο σύστημα, τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από την υιοθέτηση του gaiasense αλλά και για το πλάνο της εταιρείας για την επέκταση του υπάρχοντος δικτύου gaiasense σε περιοχές της Κρήτης μέσα στο επόμενο διάστημα. Ταυτόχρονα, είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά έναν από τους τηλεμετρικούς σταθμούς που η NEUROPUBLIC σχεδιάζει και κατασκευάζει στις εγκαταστάσεις της στον Πειραιά.

Οι συμμετέχοντες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παρουσίαση του Διευθυντή Έργου ΟΣΔΕ της GAIA Επιχειρείν κ. Δημήτρη Καπνιά, η οποία εστίασε στον τρόπο με τον οποίο το gaiasense καλύπτει τις απαιτήσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στις οποίες αναφέρθηκε και συνδυάστηκε με αναφορές εκπροσώπων σημαντικών φορέων της Ε.Ε., όπως η Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της Ε.Ε., η COPA COGECA και η Farm Europe. Εξίσου θερμή ήταν η ανταπόκριση του κοινού στις παρουσιάσεις των κ.κ. Νικόλαου Στουπή (πρ. Γ.Γ. ΥπΑΑΤ) και Παναγιώτη Κακαφίκα, (Προέδρος Αειφορικής Α.Ε.) οι οποίοι αναφέρθηκαν στις νέου τύπου γεωργικές συμβουλευτικές υπηρεσίες που βασίζονται στην ευφυή γεωργία αλλά και στο ρόλο του γεωπόνου σε αυτές.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους αγκάλιασαν με τη συμμετοχή τους την εκδήλωση, καθώς και για το ενδιαφέρον που έδειξαν μέσα από τις συζητήσεις που ακολούθησαν μετά το πέρας της.

Επόμενα βήματα

Στο πλαίσιο του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας με τίτλο «Ψηφιοποίηση: Το Αύριο της Ευρωπαϊκής Γεωργίας» που διοργανώνει η GAIA Επιχειρείν την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Candia Maris Resort & Spa Crete στο Ηράκλειο Κρήτης, στελέχη της NEUROPUBLIC θα αναφερθούν στο σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense. Συγκεκριμένα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της NEUROPUBLIC κ. Ιωάννης Κουφουδάκης θα παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο οι υπηρεσίες του gaiasense θα συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα ενώ ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος θα αναφερθεί στο ρόλο του gaiasense στην ψηφιοποίηση του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα και το πώς καλύπτονται μέσω αυτής της προσέγγισης οι απαιτήσεις της νέας ΚΑΠ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense:
Ιστότοπος: www.gaiasense.gr
Email: [email protected]
Τηλέφωνο: 210-4101010

-Διαφήμιση-