Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της συνεργασίας του Σ.Ε.Ο. με τη γαλλική Σχολή Wine & Spirits Business

Με πλήρη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 7 Ιουνίου ο πρώτος κύκλος της αποκλειστικής συνεργασίας του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου  με την «Burgundy School of Wine & Spirits Business» που εδρεύει στη Dijon και έχει στόχο να βοηθήσει μικρές δυναμικές οινοποιητικές μονάδες, μέλη του Συνδέσμου, να διεισδύσουν με επιτυχία σε αγορές του εξωτερικού.

Υπό την καθοδήγηση του κ. Chris McIndoe, συμβούλου με διεθνή εμπειρία και μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού της Σχολής, 14 σπουδαστές του προγράμματος ΜΒΑ από 7 διαφορετικές χώρες (ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Γαλλία, Ιταλία, Ρωσία, Βραζιλία) παρουσίασαν στον χώρο του οινοποιείου Παπαγιαννάκου την πολύμηνη μελέτη των έμπειρων σπουδαστών (οι περισσότεροι έχουν πολλά χρόνια επαγγελματικής πορείας στον χώρο) που εξέτασαν σε ομάδες τις ιδιαιτερότητες και τη δυναμική του Κτήματος Σαμαρτζή, του Κτήματος Βογιατζή, του Οινοποιείου Καραμολέγκου και της Οινοποιίας Μεθυμναίος. Παρέδωσαν δε στους εκπροσώπους του κάθε οινοποιείου πολυσέλιδη εμπιστευτική μελέτη με ανάλυση των στοιχείων του οινοποιείου, δεδομένα από τις διεθνείς αγορές και συγκεκριμένες προτάσεις.

«Τους βάζω 10 με τόνο» σημείωσε ο κ. Λάμπρου από το οινοποιείο Μεθυμναίος, οι αδελφοί Σαμαρτζή δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τη σοβαρότητα της δουλειάς «που ακόμα και όταν επιβεβαιώνει επιχειρηματικά μας σχέδια, συνιστά πολύτιμο στοιχείο για το μέλλον» ενώ ο κ. Μποζώνης από το οινοποιείο Καραμολέγκος τόνισε ότι οι φοιτητές «φωτογράφισαν την κατάσταση, συγχρονίστηκαν με τις δικές μας ανάγκες και προσδοκίες ενώ αν υπάρξει και επόμενη φάση εμβάθυνσης ήδη σηκώνουμε το χέρι για να συμμετάσχουμε εκ νέου».

Τους φοιτητές συνόδευσε ακόμα ο Steve Charters, Master of Wine και επίσης καθηγητής στην Σχολή της Βουργουνδίας, ενώ σε διαδικτυακό χαιρετισμό του ο Διευθυντής του Ιδρύματος Jerome Gallo δήλωσε ότι είναι σημαντική η συνέχιση και η εμβάθυνση της συνεργασίας ήδη από το ερχόμενο φθινόπωρο, με νέο κύκλο μικρών οινοποιείων, μελών του Σ.Ε.Ο. και τόνισε ότι θα συνεργαστεί άμεσα με τον Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου καθ. Θεόδωρο Γεωργόπουλο και μέλους της ακαδημαϊκής ομάδας της Σχολής προς αυτή την κατεύθυνση,

«Με μεγάλη χαρά είδαμε την ολοκλήρωση αυτής της πρώτης φάσης της συνεργασίας του Συνδέσμου με το συγκεκριμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα που ανοίγει ένα παράθυρο στον κόσμο», δήλωσε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Σ.Ε.Ο. Γιάννης Βογιατζής, συμπληρώνοντας ότι «τα αποτελέσματα μαρτυρούν σκληρή δουλειά, επαγγελματισμό και αγάπη για το προϊόν εκ μέρους των σπουδαστών».

Την εμπιστευτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων σε κάθε οινοποιείο ακολούθησε γενική παρουσίαση του Προγράμματος, παρουσίαση του Κωνσταντίνου Λαζαράκη, MW για τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού αμπελώνα και γευσιγνωσία των οίνων Παπαγιαννάκου.