Ολοκληρώθηκε ο τρύγος στον Τύρναβο, στα τελειώματα η Αγχίαλος

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις τόσο των αμπελουργών, όσο και της διοίκησης του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου για τη φετινή χρονιά, καθώς τούτες τις ημέρες ολοκληρώνεται ο τρύγος, με θετικά αποτελέσματα για την ποιότητα και την ποσότητα των οινοποιήσιμων σταφυλιών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού, Χρήστο Τσιτσιρίγκο, «αυτές τις ημέρες παραλαμβάνουμε τις λευκές ποικιλίες και Ροδίτη, ενώ ήδη έχουμε ολοκληρώσει με το Μοσχάτο. Όπως φαίνεται, θα πιάσουμε τον στόχο των 10.000 τόνων. Στα θετικά, το γεγονός ότι η περιοχή μας ευνοήθηκε από τις καιρικές συνθήκες, σε αντίθεση με άλλες περιοχές, και εξασφάλισε τη γνωστή ποιότητα της επαρχίας. Επίσης, ένα πολύ μεγάλο μέρος των αποθεμάτων προωθήθηκε ήδη στην αγορά, με αργά και σταθερά βήματα, εξέλιξη που θα διευκολύνει πολύ την αποθήκευση της φετινής σοδειάς».

Αναφορικά με τις τιμές που ανακοίνωσε ο συνεταιρισμός, ο κ. Τσιτσιρίγκος τις χαρακτηρίζει «ικανοποιητικές», ιδιαίτερα στις ποικιλίες με τα λευκά κρασιά, τα οποία «φεύγουν» δύσκολα στην αγορά.

Νέα Αγχίαλος

Αντιστρόφως ανάλογη με τον Τύρναβο είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας, καθώς το νότιο μέρος της περιοχής επλήγη από το φονικό πέρασμα του «Ιανού», προκαλώντας μεγάλες ζημιές και στην αμπελουργία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού «Δήμητρα», Χρήστο Κίτσιο, «η διαδικασία του τρύγου και της παραλαβής των ποσοτήτων –έστω και δύσκολα– θα ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα περίπου. Στη συνέχεια, θα συγκαλέσουμε γενική συνέλευση, στην οποία και θα ανακοινώσουμε την τιμολογιακή μας πολιτική. Η πληρωμή των παραγωγών θα πραγματοποιηθεί και φέτος περίπου τα Χριστούγεννα».