Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας επιθεώρησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Συνεχίζοντας τη συνεχή της πορεία στις επιθεωρήσεις των μεγαλύτερων και εμβληματικότερων έργων στην ελληνική επικράτεια, η TÜV HELLAS (TÜV NORD) επιθεώρησε την ποιότητα των εργασιών κατασκευής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Golden Hall.

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας ολοκληρώθηκε στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, αλλά λόγω των περιορισμών, άνοιξε τις πύλες του πριν από λίγο καιρό. Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη Lamda Development S.A. σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και αποτελεί μέλος του Διεθνούς Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων. Δημιουργήθηκε με στόχο να στεγάσει σημαντικό μέρος της Ολυμπιακής κληρονομιάς της χώρας μας και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Κατασκευαστικά, όλη η αρχιτεκτονική προσέγγιση και η κτηριακή φιλοσοφία του Ολυμπιακού Μουσείου Αθηνών, έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να είναι αντάξια στην ανάδειξη της σημασίας και της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων.  Βρίσκεται στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου Golden Hall, και συνδέεται – μέσω πεζογέφυρας – με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» (Ο.Α.Κ.Α.).

Όπως αναφέρει ο κ. Μαθιός Βλαχάκης, Διευθυντής Επιθεωρήσεων Κτιριακών Έργων της TÜV HELLAS (TÜV NORD), «το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας είναι ένα πραγματικό κόσμημα το οποίο έλειπε από τη χώρα μας με τη μοναδική Ολυμπιακή ιστορία, από τους Ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας, μέχρι την αναβίωσή τους στην Αθήνα το 1896 και την επιστροφή τους, το 2004. Η εμπιστοσύνη που μας δείχνει η αγορά στα σημαντικότερα τεχνικά έργα, όπως η παρακολούθηση και επιθεώρηση κατασκευής του ιστορικού αυτού έργου αποτελεί μια ακόμη απόδειξη του ηγετικού ρόλου της TÜV HELLAS (TÜV NORD) καθώς και της ικανότητά της να φέρνει σε πέρας τόσο περίπλοκα και απαιτητικά έργα».

Λίγα λόγια για την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Ομίλου TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων, έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας. Με τη μεγάλη εμπειρία που διαθέτει σε θέματα Εγκρίσεως Μελετών, Επιθεωρήσεων Διασφάλισης και Ελέγχου Ποιότητας, Κατασκευής, Δοκιμών και Ελέγχων Παραλαβής και Περιοδικού Ελέγχου σε Εγκαταστάσεις, Ηλεκτρολογικών, Θέρμανσης, Κλιματισμού, Ύδρευσης, Αποχέτευσης Πυρασφάλειας και Ανελκυστήρων, κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των επιθεωρήσεων στη χώρα μας. Για το λόγο αυτό, είναι αναγνωρίσιμη από όλους τους επενδυτές και την εμπιστεύονται οι μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Γιώργο Φρίγκα (6936028853, [email protected])